Поредно противоречиво изказване за таксите

0

Поредно противоречиво изказване за таксите

След като студентските такси първо щяха да се повишават, после нямаше да се повишават, после пак щяха да се повишават и за финал – най-вероятно нямаше да се повишават, защото пазарът не би го позволил, отново ставаме свидетели на противоречива информация.

И отново източникът й е министър Игнатов, който – този път пред вестник Стандарт – е заявили, че в целият Европейски Съюз образованието става по скъпо и ние не можем да очакваме да не бъдем засегнати от това.

Макар да способността на хората да казват различни неща, за да се нагаждат към конкретните публики да е нещо достойно за уважение, мисля че тази демагогия вече идва в повече на студентите. Вече се наблюдава отегчение дори и у медиите от непрекъснато отразяване на тези противоречия. Само в Млада София го споменаваме за четвърти път в рамките на два месеца. 

Иначе не е нужно да откриваш топлата вода, за да знаеш, че в България образованието е евтино.  И самата идея за поскъпването му не е нещо, което да кара младите хора да сънуват кошмари нощем. Проблемът е, че в системата на висшето образование има достатъчно “дупки”, които обезсмислят всякакво допълнително плащане от страна на студентите.

Докато те не се запушат – нито лев повече за ВУЗ-овете – нито от държавата, нито от студентите.

От предупредителния протест в Студентски град не се е случило нищо особено.  Студентите поискаха реформи и прозрачност, а върху това все още няма официални изявления. Вместо това има заиграване с едната идея за парите, като ни сервират различни неща постоянно.

Организаторите на последния протест обещаха по-мащабни действия тази година. Ще следим развоя на събитията с интерес.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар