Плюшените играчки не са скучни – ето как детето да се забавлява с тях

0
Плюшени играки

Някои играчки намират своето приложение във всеки момент от развитието на детето

Когато общувате с други майки, вероятно сте обсъждали темата за плюшените играчки. Някои деца не откриват вдъхновение в тях и те често основно събират прах, прибрани в кошовете в стаята. Малките създания трябва да бъдат оставяни на свобода, когато играят, за да намерят сами начин да се забавляват, но понякога можем да им подскажем и да открием един нов свят на вълшебства за тях.

Ученето като удоволствие

Децата обожават да учат, докато се смеят и знанията им се поднасят с хумор. Един плюшен приятел може да бъде доста убедителен и да им помогне да запомнят, че думата „любов“ се пише с първа буква „л“, а 3+3=6.

Със съдействието на играчките от текстил, първокласниците и децата, които ходят на градина, могат да усвоят бързо четенето на книги. С подобна компания лесно се свиква да се срича на глас и това не създава никакво безпокойство за децата.

Нека любимите играчки да бъдат в ролята на публика, която следи за интонацията и произношението.

Изразяване на емоциите

Децата не винаги са склонни да споделят своите чувства с родителите си. Това е всеизвестен факт, въпреки че доста майки и бащи трудно го преглъщат и считат, че ще избегнат тази дистанция със своите наследници. Включете в действие плюшените играчки. Те могат да бъдат истински довереници за децата ви. Поощрявайте ги да разказват с тях как е минал денят им, как са се почувствали от отношението на друго дете, какво ги е зарадвало, какво ги е натъжило…

Ако ситуацията е неловка и не успяват гласно да изразят емоциите си, нека пишат бележки и да създадат силна връзка с животинчетата или кукличките. Това няма никакъв лош ефект, защото дори детето да знае, че играчките не са одухотворени, те никога няма да издадат тайните му и да му се присмеят.           

Успокояващ ефект

От малки бебетата имат афинитет към някоя своя мека играчка или одеяло. Те го гушкат, докато се приспиват, понякога се утешават от болката от никнещите зъбки и намират спокойствие от самото им присъствие в леглото. Когато поотрасне детето, тази тактика продължава да бъде полезна. Например при изпит или контролно в началните класове, може да бъде избегнато притеснението и да се постигне фокусиране върху материала, стига малкият приятел да е скрит някъде в чантата.

Когато момченцето или момиченцето е готово да премине тази фаза, само ще ви покаже, че вече няма нужда от близостта си със сладкото плюшено мече.  

Добави коментар