Петър Йорданов: Аз съм от типа хора, които обичат да изпъкват по свой начин,било в танците, било в живота

1

Петър Йорданов: Аз съм от типа хора, които обичат да изпъкват по свой начин,било в танците, било в животаВ Млада София доста често говорим за негативното- за това, което смятаме, че трябва да се промени. Освен това обаче, бих искала да не забравяме, всички ние, че съществува и обратната страна на медала- това са всички онези млади хора, които гледат на живота позитивно, които правят нещо за себе си и със себе си и които имат желанието да подарят и на останалите малко удоволствие и усмивки. Един от тях е Петър Йорданов- инструктор по ирландски танци във Fusion studio  в София. И тъй като аз не бих могла да прадставя Пепи по-добре, отколкото той самият може да го направи, ето какво иска да ви каже той :

“Казвам се Петър Йорданов, ще навърша 25 години след един месец и съм от София.
В момента уча в частен професионален колеж по туризъм и хотелиерство “А.Константинов”, работя като търговски представител във верига магазини Office1Superstore.
Човек разполага с времето си и е способен сам да определи, начертае и преследва приоритетите си в живота-когато има желание има и начин. Зад гърба си имам 10 години в спортните танци – клас А, в стандартните и латиноамериканските, след тях вече 5 години ирландски танци – танцьор,солист и хореограф, а от скоро се занимавам с голямо удоволствие и със салса и бачата.
Аз съм от типа хора,които обичат да изпъкват по свой начин било в танците, било в живота. В училището, където завърших средното си образование се занимавах активно и със спорт-волейбол,баскетбол,футбол,ходил съм на олимпиади по лека атлетика-100м,400м,4км.Всъщност моето призвание е ясно-толкова години танци,пожелавам си и много още. С ирландските танци се захванах, тъй като са нестандартни, некомерсиални за нашата страна и трябва жестока воля и много тренировки, за да достигнеш нивото, с което да ги представиш по най-добрия начин. Все пак най-голямото удоволствие е когато успееш да правиш ритъма с глезените си и дори без музикален съпровод, публиката да изпадне в еуфория, аплодисментите, които са като дрога и никога не ти стигат, когато си доволен. Донякъде е хубаво, че в България ирландските танци не са толкова известни, но от друга страна би било по-добре, ако повече хора успеят да се докоснат до магията на ирландската музика и танците, защото от личен опит виждам в залата, че хората на които им е било любопитно, интересно, забавно-остават да тренират с нас. Тренировките по ирландски танци са един многодобър  начин да накараш тялото си да работи като една машина или да отделят на части и процеси отделни мускулни групи. Едно от предимствата е и музиката, която няма как да те остави безразличен, просто като слушаш ти се иска да станеш и да танцуваш-това казват всички, а и аз съм на това мнение.Петър Йорданов: Аз съм от типа хора, които обичат да изпъкват по свой начин,било в танците, било в живота

Добро предимство в ирландските танци е, че няма значение възрастта, най-важно е желанието и емоцията. Би било много хубаво, ако някой ден ирландските танци бъдат по-добре разбрани и приети от сега, защото не са толкова трудни колкото изглеждат-да, задължително за да се занимаваш с каквито и да е танци трябва да имаш ритъм в главата, така че всичко останало се учи както във всеки един танцов стил, красотата тук и ефекта им се постига с желание и постоянство, все пак всички трябва да танцуват като един, но преди това трябва да ги обединява мисълта, желанието, идеята и визията за танца.
Каня всеки, който има нужда да опита или да се захване с нещо различно на тренировки при нас във Fusion Dance Studio-бул.А.Малинов 38,срещу бензиностанция ЕКО,на 2 ет., защото живота е един, баналните забавления омръзват, опитайте нещо ново, отдайте му се и да се забавляваме заедно!
На читателите на Млада София пожелавам преди всичко здраве, за да могат да постигат всичко с което се захванат, воля за развитие и желание за разгръщане на собствения си потенциал във всички посоки. Животът ни е един и трябва да изживеем пълноценно всеки миг от него. Правете нещо различно всеки ден, давайте от себе си най-доброто на хората, които обичате и не спирайте да се радвате на всичко това.”

1 коментар

  1. Pingback: Аплодисментите – доза дрога и никога не ти стигат | bgdancer.info

Добави коментар