Парк “Заимов” стана център на Софийския фестивал на науката

0

Парк "Заимов"  стана център на Софийския фестивал на науката

Втория поред софийски фестивал на науката започна вчера на малко необичайно място – не в някой университет или конферентна зала – а в специално издигнати за случая шатри в парка “Заимов“. Въпросните шатри са общо три – “ИРБИС Арена”, “Научно кафене” и “Архитектурна работилница.

Входът принципно е свободен, но поради силния интерес на някои от проявите са били пуснати билети на символични цени. Форум “Демокрит” и Британският съвет са организаторите на интересното събитие, като цялото проявление е под патронажа на министерството на образованието.

Mожете да закупите билети онлайн от Eventim чрез този директен линк. Билети ще се продават и на място, на касата на фестивала. Цената на индивидуален билет е 4лв., а за групов (3-ма или повече човека) цената е 3лв. на човек.

Дали календарът на маите действително предрича края на света през настоящата 2012 г.?Съществува ли тайнствена дванадесета планета, която съвсем скоро предстои да се сблъска със Земята? Или пък ни очаква близка среща с астероид, подобен на този, унищожил динозаврите? Какво ще стане с нас, когато Слънцето изхаби горивото си и дали високата технология на нашата цивилизация не е истински нож с две остриета…
Всичко това са само малка част от въпросите, които ще се разискват на фестивала, продължаващ до 13 май. Ако нещо ви е привлякло вниманието можете да научите повече от програмата на събитието. 
Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар