Пак бой в Студентски град

0

Пак бой в Студентски град

Студентски град отново е на път да влезе в новинарските емисии, с поредният неприятен повод. Четирима младежи са били нападнати късно снощи на излизане от популярно заведение в Студентски град (засега органите на реда не съобщават официално името на заведението.

Известни станаха имената на двама от пострадалите – Павел Манолов и Кристиян Велев. Единият младеж е със избити зъби и сцепена устна, а другият е изгубил съзнание, вероятно поради леко сътресение на мозъка. Нито един от пострадалите не е познавал нападателите.

Кристиян Велев определя агресивните младежи, като “хора, които нямат мозък в главите си”. Мнение, към което се присъединява и екипът на Млада София.

Който си търси белята – обикновено я намира. Но все в случаите, когато ставаме свидетели на напълно безпредметно и самоцелно насилие дори не можем да си обясним нещата и по този начин. Освен че петнят образа на младите хора в обществото, наливат и вода в мелниците на популистите в правителството и университетите.

Никоя административна мярка, и никакъв вечерен час не може да спре подобни проблеми. Проблемът е по-дълбок и в крайна сметка опира до възпитание. Лошото само е, че покрай този популизъм единствените, които са подложени на ограничения са не тези, които правят проблеми, а тези, спазващи правилата.

Та сега остава да се надяваме, че няма някой пак да се втурне да спасява студентите от тях самите… иначе сигурно ще ни спират и въздуха след 12 часа вечерта…

Моля, гласувайте!

Добави коментар