Отпадат абонаментните карти за 1 и 2 линии в градския транспорт

0

Отпадат абонаментните карти за 1 и 2 линии в градския транспорт

Скоро от бюрата на СКГТ ще спрат да се предлагат абонаментни карти за 1 или 2 линии, съобщи зам. кметът на София Любомир Христов. Според него тези карти са нерентабилни за общината, защото се използват от твърде малко хора.

След като промените влязат в сила единствената възможност за пътуване с цялата градска мрежа ще бъде билетчето, талонът за 10 пътувания и абонаментна карта за цялата градска мрежа. Окончателното решение по този въпрос ще се гласува в четвъртък, в столичния общински съвет, но изненади са малко вероятни предвид стабилното мнозинство на управляващите от ГЕРБ.

От общината все пак идват противоречиви сигнали, защото наскоро кметът Йорданка Фандъкова се изказа в подкрепа на оставането на картата за 1 линия.  Абонаментите за 1 или 2 линии са често използвани от студентите за автобусите 280 и 94, както и за комбинация на въпросните с метрото. Едно тяхно отпадена би се отразило негативно на техния джоб.

Що се отнася до метрото пък, от есента ще се предлага абонамент за двата метродиаметъра на стойност 35 лева (сега струва 21).  Не е ясно дали това увеличение ще промени по някакъв начин цената на картата за цялата градска мрежа.

Още не се е формализира и смяната на линията 294, която със статут на временна, с постоянна. Беше обещано, че по същият маршрут скоро ще се движи автобус с номер 511. Кога точно ще стане това предстои да видим.

Добави коментар