Ориент 33 затваря врати днес

1

Ориент 33 затваря врати днес

Една от най-известните в цяла София чалготеки – Ориент 33 – ще затвори врати днес (3ти юли).  Дискотеката се намира в Студентски град, на имот предвиден за стол, собственост на УНСС. Затварянето става факт 3 месеца след като беше изпратено предизвестие от икономическия вуз.

До това решение се стигна след силен обществен натиск отстрана на родители и на студенти в столицата.  Чашата преля, когато ръководството на УНСС започна процедура по отдаване на още едно помещение за дискотека, “за да бъдат посрещнати социалните нужди на студентите”.

Депутати обсъждат и предложения за намаляване на бюджета на вузове отдаващи свои площи под наем на частни фирми, развиващи подобен тип заведения.

Затварянето на Ориент 33 може да се разглежда като прецедент и със сигурност ще постави въпроси пред собствениците на други дискотеки в квартала. Това че има пазар за тези заведения си остава непроменен факт, съдейки по-сериозната им посещаемост дори и по време на сесия.

Дебатът за дискотеките в Студентски град започна по линията за сигурността на младите хора, но постепенно преминава и към финансирането на държавните университети. Все повече студенти недоумяват къде отиват семестриалните им такси и държавната субсидия, щом вузовете печелят сериозни пари и от наеми на помещения.

Моля, гласувайте!
Сподели

1 коментар

  1. Доста неприятна новина, като се сетя колко пъти ходих там.Дори на балами празнувахме в нея и след това в друга дискотека.Интериора й беше страхотен. Много жалко, че до това решение се е стигнало след силен обществен натиск отстрана на родители и на студенти в столицата. Чашата е преляла, когато ръководството на УНСС започнало процедура по отдаване на още едно помещение за дискотека, „за да бъдат посрещнати социалните нужди на студентите“, както и вие пишете.Е там освен дискотеки и кафета друго няма, и имайки предвид колко млади хора живеят временно е нормално да търсят от време на време място където да разпуснат.

Добави коментар