Общежитията на СУ с нови условия за оставане през лятото

3

Тази година, за пръв път студентите желаещи да останат на общежитие през лятото няма да подават никакви допълнителни документи. Всичко, което е необходимо да правят е да продължат да си плащат редовно наемите до 25-то число на месеца.

Тези, които по някаква причина не искат да запазят стаите си трябва да изпълнят следната процедура: Първо да погасят всичките си задължения към СБО. Второ – да представят касовата бележка на домакина на своя блок, който пък трябва да им издаде “обходен лист”. (Тоест това, което потвърждава, че не сте счупили нищо.) С този лист можете да се явите на касата, където ще си получите обратно депозита (или каквото е останало от него, ако все пак сте счупили нещо.)

За да запазите същата стая и през следващата учебна година всичко, което трябва да направите е да цъкнете на отметката “искам същата стая” в он-лайн формуляра. Практиката обаче показва, че молбата се удовлетворява доста по-често на тези, които остават през летните месеци и плащат по-високия наем. Така че ако не ви се дават пари, то имайте предвид, че административната машина може да ви изненада неприятно.

Доколко това е морално и “честно” са отделни теми за разговор. Обективно погледнато никой няма да ви пази стаята ако сте на квартира и не плащате нищо, но все пак е неприятно, когато институция изхранваща се от данъците на хората прави подобни номера…

Студенти 4ти курс, бакалаври могат да запазят стаите си и септември месец, само ако ще кандидатстват за редовна магистратура в СУ. В противен случай трябва да освободят стаите си до 31ви август.

Магистри, чиято първа защита е била февруари-март 2012г. и които са удължили срокът на настанителната си заповед до 20-ти юли, трябва да напуснат най-късно до 30-ти юли 2012. А, тези чиято първа защита е юни-юли и срокът на настанителната им заповед е 20-ти юли могат да бъдат удължени до най-късно до 31-ви август 2012г.

Новата настанителна кампания ще започне на 1ви септември, като засега там не се очакват значителни промени в процедурата и сроковете.

3 коментара

 1. Теди на

  И колеги пак не сте разбрали. Първо прочетете тогава пишете.
  Ето я новата заповед: http://uni-campus.net/editor/files/Zapoved%20za%20nastaniavane.pdf

  “B. 17. Класираните от горните курсове ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се настаняват в стаята, която са заемали през предходната учебна година или заемат към момента на обявяване на класацията, ако са изявили такова желание.”

  А миналата година беше “ПРИ ВЪЗМОЖНОСТ ще бъдат настанени”.

 2. Млада София на

  “За да запазите същата стая и през следващата учебна година всичко, което трябва да направите е да цъкнете на отметката „искам същата стая“ в он-лайн формуляра.”

  Това изрично е написано, но все пак случилото се миналата години остави много лошо впечатление у доста колеги. Както се казва – парен каша духа. Ако тази година не се случи такова нещо ще бъде чудесно. 🙂

 3. Запознат на

  Колеги от сайта, благодарим ви, че излизате с информация относно новите промени в Настанителната кампания, но моля ви да бъдете по-обективни. За да правите качествена журналистика трябва да проучите по-добре въпроса:

  Миналата година студентите, които бяха напуснали общежитието си можеха да се върнат в него само по ВЪЗМОЖНОСТ, защото класацията на първокурсниците излизаше преди тяхната и те бяха настанени на техните места. Проблемът беше в начинът по който беше написана Заповедта за настаняване.

  Тази година проблем НЯМА да има. Класацията излиза на една дата и първо ще бъдат настанени студентите, които са напуснали общежитието си, но искат да бъдат настанени обратно в него.

  Както Теди по-горе е посочила, това е линкът към заповедта: http://uni-campus.net/editor/files/Zapoved%20za%20nastaniavane.pdf

  Прочетете я хубаво, следете страницата във Фейсбук на Комисията за настаняване и се надявам есента да излезете с една прекрасна позитивна статия относно новите промени в Настанителната кампания и протичането й тази година !

  Миналата година класацията остави лошо впечатление в хората, но те по никакъв начин не се опитаха да направят нещо, за да се променят нещата към по-добро, освен да се оплакват. Тази година група студенти успя да направи необходимите промени и да се надяваме всичко ще мине безпроблемно.

Добави коментар