Образованието и фондация „Америка за България“

0

Фондация „Америка за България“ е плод на усилията на Българо-американския инвестиционен фонд, чиято история е вече 20 годишна. Най-общо формулирани, целите на фондацията са да помогне на страната да се превърне в модерна европейска нация. Организацията подкрепя отношенията на приятелство и партньорство между народите на САЩ и България, като един от приоритетите е обменът на идеи и знания.

Споменавам тази фондация, тъй като тя е пряко свързана с българското образование. В СУ например има зала, оборудвана от фондацията, а се организират и дискусии на различни теми. Организацията подкрепя и развитието на българските обществени библиотеки.

Фондацията подкрепя и други образователни инициативи като например езикови състезания, изложби, театрални семинари за ученици.

Последният проект на „Америка за България“ е свързан с обучения на учители в САЩ и ще стартира през лятото на 2012.

Реших да ви представя накратко дейността й, тъй като тази организация се занимава с проекти, чиято реализация не просто гълта пари, а и дава истински стимули- материални и морални, за развитие на надеждните кадри в българското образование. А младите хора, които все пак имат амбицията да учат и да се развиват определено имат нужда от тези стимули.

Добави коментар