Обновяват парка в Студентски град

2

Най-голямата зелена площ в студентският квартал ще бъде подложена на мащабна реновация за пръв път от годините, в които носела звучното социалистическо име “Мир и дружба”. В парк “Студентски” вече има проект, който ще включва нова алейна мрежа, още осветление, велоалеи, детски площадкиспортни зони и поливна система.

Обновяват парка в Студентски град

 

Проектът е възложен на ОП “СОФПРОЕКТ”, като бе одобрен и след обществено обсъждане преди седмица. Ръководството на Студентски град и районния кмет Димитър Дилчев, виждат това като част от цялостна стратегия за развитието и спасяването на останалите зелени площи в квартала.

“Макар и с 10-15 години закъснение, аз съм убеден, че този опит за спасяване на зелените площи в Студентски град е необходим и ще търсим всякакъв начин и ресурс това да се случи”, заяви категорично кметът пред колегите от агенция Фокус.

По предвиждането на новия подробен устройствен план, единственият терен безспорно общинска собственост е парк „Студентски” и няма яснота как точно общината смята да се “бори” за терените около блоковете.

Възстановяването на парка обаче изглежда далеч по-сигурно.  В него студентите ще се сдобият с амфитеатър и тоалетни с размерите на малка стая. Също така се очаква да се обособят нови паркоместа, за да бъде облекчено движението в квартала.

Обновяват парка в Студентски град

Обновяват парка в Студентски град
5 (100%) [общо] глас[а]
Сподели

2 коментара

  1. Pingback: Парк „Студентски“ – (Ре)Конструкция | АСЛА | Асоциация на студентите по ландшафтна архитектура

  2. Много се радвам че сме решили да кандидатстваме и да покажем колко е красива нашата страна.Време беше да се оправят парковете коти са големи, но с нови пейки и чешмички от които реално да пише вода ако ти се допие, а не да седят само за украса.Хубаво е когато виждаш как малко малко София светва и НДК както и Студентски град ще станат уникални места за разходка по всяко време на годината, а няма да се притесняваме да не ни се случи нещо.Благодаря за този план,който ни показвате, дано да станат и в действителност така и да се спазят сроковете.Пишете ни пак с вече някакви резултати ако може и снимки.

Добави коментар