Няколко модни тенденции при обувките

0
модни тенденции при обувките

През тази година се забелязват някои много интересни модни тенденции, върху които ще спрем вниманието си сега.

Дантели, връзки, шнурове и възли

Модата диктува собствените си изисквания към тези елементи. Вече не е необходимо да се ограничаваме само с модели с щампи или камъни, а можем да се спрем и на варианти с дантела, шнурове или връзки.

Те са единствено с декоративен ефект, така че, не следва да се очаква функционалност. Но няма как да не признаем, че подобни декоративни елементи възбуждат въображението. Наред с контрастните цветове, изпъкналият релеф определено привлича окото със своята необичайност.

Много удобни са и моделите обувки с равна подметка, която може да бъде тънка или, напротив – тежка и масивна, а връзката от нея се простира поне до средата на прасеца, а понякога и чак до коляното. Комбинацията от дантела и възли изглежда супер оригинална, особено когато моделът като цяло е необичаен. Подобни обувки са чудесен акцент за дами с дълги и стройни крака.

Плетени елементи и детайли

Декоративните плетени елементи и детайли са не по-малко интересна тенденция. Обикновено дизайнерите ги използват за създаването на спортни и ежедневни дамски обувки, но могат да украсяват също така и ботуши и боти. Що се отнася до маратонките, то те пък могат да се състоят изцяло от плетени части.

Персонализирана пета

Модните тенденции тази година търсят оригиналност във всичко – от декорациите и цветовата палитра, чак до формата на петата. Сред многообразието на форми, всеки може да избере нещо подходящо за себе си. Бъдете спокойни, защото повечето модели са достатъчно удобни и стабилни.

Ботуши до коляното

Модните дизайнери предлагат страхотни модели ботуши, които привличат интерес с контрастните си цветове. Дължината им е чак до коляното, което им придава неустоим сексапил. Цветовете могат да бъдат наситени и необичайни – люляк, оранжево или дори изумрудено с метален блясък.  Разбира се, винаги можете да заложите и на класическите черно, кафяво или бяло.

Добави коментар