Нови цени на картите за градски транспорт очаквайте от май

1

Нови цени на картите за градски транспорт очаквайте от майПредполагам че не съм единствената, която в последните два дни се е опитала да поднови картата си за градски транспорт в София и е била неприятно изненадана от новината, че за повече от месец не може да зареди, защото от май се очакват увеличения на цените. И не стига това, ами и никаква друга информация от никъде не се намира- под предлог, че все още не е ясно какви и колко точно ще бъдат увеличенията.

Неизвестните са много- никой не обяснява дали промяната в цените ще е само за студентите, дали ще остане възможността да ползваме 6 месечни карти, за колко линии ще можем да ползваме намаленията… В интернет-пространството пък се появи една изключително полезна информация- при вадене на транспортна карта вече ще имаме възможност да представяме ISIC карта като идентификационен документ. Но нищо за промените в цените- нито един коментар при все че неотдавна заместник-кметът по транспорта разказваше на де що имаше журналисти, че увеличение на картите и билетите в София няма да има.

Неудобствата, произтичащи от промените са много, но според служителите в бюрата вероятно ще са възможни компромиси в някои случаи, например когато студент е ползвал досега услугата за две шестмесечни карти годишно- от октомври до април и от април до октомври, но сега се оказва, че следващата шесмесечна карта ще се наложи да бъде от май до ноември, което до момента беше невъзможно. Ако обаче компромисите се окажат невъзможни, ще се налага да се редим вместо веднъж цели три пъти за карти, което означава и по-големи опашки, и повече загубено време, и повече и по-изнервени хора на едно място- непрактично от където и да го погледнете. Ако пък шестмесечните карти отпаднат, времето на опашка за зареждане на карта ще се удвои- вместо два пъти ще трябва да чакаме четири, а тази година може би и пет, защото второто тримесечие отново ще се падне от август до началото на ноември.

Всичко написано от мян обаче си остава в сферата на гадаенето- не за друго, а защото информация, официална или не, никъде няма. В бюрата за издаване на карти вдигат рамене и обещават компромиси, интернет казва, че ще можем да ползваме друг документ освен студентска книжка при издаване… и единственото, което се знае със сигурност е, че не можем да заредим карта за повече от месец към момента, защото някой или някои не са взели все още конкретно решение. Което е поредната безотговорна постъпка на Столична община.

Моля, гласувайте!

1 коментар

  1. Петър на

    Тия от градския транспорт на София са пълни мошеници! Само искат увеличение, да дупчим билети, а качеството на предлаганата услуга е под всякаква критика. Не знам на кой “умник” му дойде идеята да персонализират електронните карти (име и снимка да сложат) но искам да подчертая, че въпросните карти и сега имат име, е не е изписано отгоре. Случвало ми се е в тролей № 5, след като се таксувам да ми изпише името, ЕГН … всички данни. А те нали са конфиденциални … По ценоразпис обаче, една нова карта е 2 лв. Всеки може да пресметне за какви пари говорим. Още един факт: ако имате карта, която е с проблем, да речем не се таксува от апаратите, то смяната й с нова ще ви струва 7 лв., но трябва да отидете на пл. Възраждане, защото само там се извършва услугата. За мен бе по-просто да я заменя с нова, след като срока на старата изтече и минах с 2 лв., вместо 7 лв. Относно персонализирането, считам че е поредна проява на липса на разум и проява на терор спрямо честните граждани, возещи се с карта … човек трябва да се снима, да виси на опашка за да смени/извади нова карта … все време, което никой не ще ни заплати. А как да постъпи човек, на когото е трудно да излиза от работа …

Добави коментар