Нина Русева: “Пожелавам на читателите на млада София да могат да спят спокойно защото ако могат да спят спокойно значи всичко им е наред .”

0

Следващият автор- участник в проекта Национални есенни изложби, е една млада дама, която представя себе  си така: “Казвам се Нина Русева живея и работя в София .Завърших НХА – 2002 г. спец живопис при акад. Светлин Русев . Преди това училището за приложни изкуства в София ,специалност текстил .“

1. Как станахте част от проекта Есенни изложби?

За мен е удоволствие да участвам в есенния салон на изкуствата Пловдив 2013,приех с удоволствие поканата на доц. Галя Лардева
2. С какво той е различен от останалите, по които сте работили до момента?

Проектът е интересен и различен тази година. Избора на много различни в реализацията си автори е провокативен и със сигурност ще осъществи идеята на организаторите за интересни, както индивидуални представяния така и цялостния замисъл .
3. Къде препочитате да се намират Вашите творби- в изложбената зала или в частни колекции?

Лично за мен, изпитвам удоволствие когато творбите ми общуват със зрителя независимо къде и в каква среда. Би ме зарадвала положителна или дори отрицателна реакция стига да е налице осъществен диалог.Стига да привличат интерес навсякъде.
4. Кое е най-красивото в Антарктида?

Най- красивото в Антарктида са слънчевите лъчи които покриват ледените маси и преминават през ледените късове и се преобразуват в много ярки цветове ….или приемете че така ги виждам аз.

5. Какво трябва да бъде изобразителното изкуство- елитарно или популярно?

Изкуството може да бъде разбирано от един зрител по един начин и от друг по съвсем друг начин и пак да му харесва въпреки че не го разбира напълно. Важното е да пробужда различни мисли и чувства у него.Няма нищо лошо в това част от масата да не разбира определено изкуство и да го отрича, това също е част от процеса.
6. Кой е любимият Ви проект?

Едно от интересните места където показвах картини на открито заедно с колеги преди време е всред каменните градежи на скулпторния парк в Илинденци.

Безспорно един от вълнуващите проекти в които съм участвала беше организирания от Европарламента представяне ня Съвременно Българско изкуство през 2011г. Разбира се има значение ,че имах удоволствието моя картина да остане там с което се гордея.
 7. Какво ще пожелаете на читателите на Млада София?

Пожелавам на читателите на млада София да могат да спят спокойно защото ако могат да спят спокойно значи всичко им е наред .

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”

Организатор: Община Пловдив

Добави коментар