НБУ ще се бори за кандидат-студенти с нови специалности

0

НБУ ще се бори за кандидат-студенти с нови специалности

Ректорите по учебната и международната дейност на НБУ, заедно с декана на факултета за базово образование обявиха на пресконференция пред журналисти промените в тазгодишната кандидат-студентска кампания.

Университетът навлиза в същинската “битка за сърцата” на кандидат-студентите с повече специалности, допълнителен прием през месец май и електронната система за кандидатите – Moodle.

От НБУ обясниха, че въпросният майски прием е предвиден за хора, завършили средносто си образование в предходни години, но по-една или друга причина не са успели или не са желали да кандидатстват в същата година. От висшето училище обещават и подобрения в кредитната система, по-голяма гъвкавост на учебните програми, по-свободен избор на дисциплини и възможност за електронно и дистанционно обучение.

Новите учебни програми, които бяха посочени на пресконференцията включват Българистика, Връзки с обществеността, Международна политика, Информационни технологии.

От тази година студентите ще имат и достъп до он-лайн платформата  Moodle, където ще могат да намират необходимите им учебни материали, да комуникират с преподавателите и администрацията на университета и да предават курсови и дипломни работи.

От НБУ за пореден път категорично опровергаха слуховете, че университета се завършва безпроблемно, като дадоха за пример и огромната конкуренция между кандидатите за едно място. Всъщност от вуз-а отчитат лек спад на интереса към бакалавърските програми, но това е свързано по-скоро с демографската ситуация в страната.

Добави коментар