Намаления за студенти и преподаватели

0

Намаления за студенти и преподавателиГоворя за картите ISIC,IYTC и ITIC, които може би вече са ви познати,или поне едната от тях.

ISIC картата е международно признат документ, който доказва статута на учащ. Много от вас може би я имат, но е любопитно да знаете, че тя се издава под егидата на UNESCO. В България може да ползвате над 1500 намаления,а в чужбина- преференции за около 40 000 обекта. За да я притежавате, трябва да сте ученик или студент, навършил 12 години. За издаване са необходими заявление, което ще получите на място, например в Usit colors, студентска книжка или уверение и лична карта. За някои университети има промоционални цени по време на кампании в самите университети, а на място в агенцията се заплащат 12 лева. Важно е да попитате дали признават вашата карта, когато не сте сигурни за даден обект- никой няма да ви я поиска без изрично да съобщите, че я притежавате.

IYTC картата е за младежи от 12 до 25 години. Преференциите в България и по света са същите на брой като при ISIC, но тук допълнително има и такива за пътуване и настаняване. Необходими са ви само лична карта и заявление, а цената отново е 12 лева.

ITIC картата пък се издава на преподаватели на редовна практика във висши,средни или основни училища, както и на тези, които имат минимум 18 часа практика в учебно заведение и са били поне 1 година на трудов договор. Ползват се същите преференции-1500 у нас и над 40 000 в чужбина. Нужна е лична карта и удостоверение, че сте преподавател.

За всички карти ви трябва и една паспортна снимка. Картата може да ви се издаде и без нея, но след това ще трябва да я поставите сами, тъй като без нея документът е невалиден.

Ясно е, че образованието не ни предлага всичко, от което имаме нужда, но за сметка на това пък като студенти можем да ползваме много преференции, а те си заслужават.

Добави коментар