Национални есенни изложби Пловдив 2013- Изборът е форсиран

0

Повече от четири десетилетия Старият Пловдив в домакин на едно от най-значимите културни събития у нас. Тази вечер за четиридесет и първи пореден път беше поставено началото на тирдесетдневните Национални есенни изложби, организирани от община Пловдив със съдействието на Национален фонд култура- програма Дебюти.

Десет млади автори бяха приветствани от куратора на проекта- доц. Галина Лардева. Творците приеха поздравления и от дългогодишните организатори на проекта, и лично от заместник- кмета на Пловдив. Гостите бяха посрещнати в двора на Балабановата къща- десетки почитатели на изкуството се събраха, за да станат свидетели на новата посока, в която поема проекта.

Както Млада София вече писа, неслучайно е избрано заглавието Форсиране на избора. Десетте самостоятелни изложби, които можете да видите от 01.09 до 30.09 в Балабановата къща, Хиндлияновата къща, Мексиканската къща и къщата на управление Старинен Пловдив, са проявлението на десет лични избора на изразни средства на авторите, всичките между 25 и 40 години. Повече за тях- от интервютата на страниците на Млада София.

Разбира се, събитието не може и без своите колоритни образи. Стефан, по прякор Автографа, е човекът, който се явява на всяко културно събитие в града и си е поставил целта да постави рекорд на Гинес за най-много събрани автографи.

И така, вече можем да разгледаме изложбите- да се присъединим към хората, дошли да се запознаят отблизо с избора на  всеки творец и да се вдъхновят за своя. Старият Пловдив ви очаква- от днес до края на месеца.

 

Снимки: Л. Байчински

Добави коментар