Международен образователен форум

0

Международен образователен форумНа 25 и 26 февруари в столичния хотел “Шератон” ще се проведе за шестнадесети пореден път Международен образователен форум, организиран от “Меридиан 22”. По време на изложението българските студенти и ученици ще се запознаят с предложенията на средни и висши училища за гимназиално образование, бакалавърски и магистърски степени.

Организаторите тази година поставят акцент върху българското образование, защото според тях то е по-качествено или поне не отстъпва на това в чужбина. Доколко това е истина, могат да кажат само тези, които са учили и у нас, и на друго място. Все пак зависи и от специалността- има профили, обвързани с конкретни публики, които не могат да се изучават в друга държава освен в тази, в която ще се реализират бъдещите специалисти.

По-важно е обаче, че форумът събира на едно място представители на частни и държавни училища, което прави сравнението между тях по-лесно. Предложенията за специалности, както и заплащането и това какво получава учащият срещу парите си, са събрани на едно място така, че изборът да не е толкова труден.

Форумът ще бъде полезен най-вече за тези, които не са се ориентирали точно към специалност или магистърска програма и търсят информация, въз основа на която да подберат най-подходящият вариант. Интересно би било да се види обаче и как представителите на отделните училища презентират възможностите на своята гимназия или ВУЗ- това е най-сериозният критерий, по който да се ориентирате. Логиката е проста- обикновено представянето е на доброволни начала, така че доволните от своята институция ще положат повече усилия и ще излъчват повече позитивизъм докато ви убеждават. Освен ако не са много добре обучени комуникатори…

Добави коментар