Междуградските пътувания поскъпват

0

Междуградските пътувания поскъпват

Междуградските пътувания с автобус ще поскъпнат масово заради увеличението на цените на горивата, алармират превозвачите. Големите автобусни компании готвят нови цени, като средното повишение е между 1 и 2 лева.

Все още не са известни всички промени които ще настъпят, но засега можем да кажем че маршрутите от София до Велико Търново, Русе, Варна и Силистра поскъпват с един лев. Тези от столицата до Бургас и Хасково пък съответно поскъпват се очаква да поскъпнат с 2, макар все още това да не е официално потвърдено от всички превозвачи изпълняващи курсове по тези линии.

Рекордьор по поскъпването ще бъде линията София-Златоград, където цената на билета ще се увеличи с 3 лева.

Като причина за тези нови цени, превозвачите посочват факта, че за една година цените на горивата са се повишили с приблизително 220 лева за 1 000 литра (т.е. 22 стотинки на литър). В същото време цените на билетите по някои линии не са актуализирани от 3 години.

Всичко това в комбинация с влошеното състояние на БДЖ, което от днес официално обяви че 10 дни ще се разбере дали ще фалира или не, създават предпоставки за затруднено и по-скъпо пътуване из страната в обозримо бъдеще.

Добави коментар