Медиен панаир 2011

0

Медиен панаир 2011

За шеста поредна година медийният панаир се организира във Факултета по журналистика и масова комуникацияна СУ „Св. Климент Охридски“. Тази година мотото е „Медии, власт, пари“. По време на панаира студентите ще имат възможност да чуят лекции на хора от практиката- и журналисти, и PR специалисти, и преподаватели от факултета. Ще имат възможност да се включат и в две дискусии и една кръгла маса.

Тази информация можете да намерите навсякъде в интернет особено сега, в седмицата на медийния панаир 12-16.12.2011. Така представено, изглежда много полезно за студентите и наистина може би е така. По-точно, не оспорвам полезността на срещите с хора от практиката, но мисля, че организирането на медийния панаир в сградата на факултета води до един много съществен проблем.

А той е фактът, че в седмицата на Панаира лекции на първия етаж на ФЖМК не се провеждат. Или поне в последните три години, за които имам лични впечатления. На въпроса не могат ли да се ползват зали на други етажи ми беше отговорено, че не е ясно дали ще е възможно, тъй като същата седмица имат лекции и задочниците-магистри и съответно зали са необходими и за тях.

И от тук следва логичният въпрос: защо се допуска да губят  часове редовните студенти? И още един въпрос: защо медийното внимание, на което се радва факултета през тази седмица, не се използва, за да се покаже, че всъщност има място за всички и е необходимо само да се реши проблемът с ремонта, за да се използва аулата?

Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против организирането на такъв форум, напротив, мисля, че един годишно е малко и че е необходимо да се прави много повече за студентите в тази насока. Например тези срещи, които се състоят по време на Панаира да прераснат в договори за стажове на студентите в тези медии.

Имам предвид само, че провеждането на тези форуми не бива да става за сметка на редовните учебни занятия на студентите.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар