Майки на бунт срещу Маркс

1

Майки на бунт срещу Маркс

Сдружението “Майки срещу насилието в Студентски град”, което влезе в новините покрай трагичните инциденти случили се в Студентски тази година започна нова инициатива.

Този път на прицел е не някоя дискотека, а “бащата на комунистическата идеология” – Карл Маркс. Както софиянци вероятно добре знаят – негов паметник стои в двора на столичният университет още от десетилетията, в които неговите идеи бяха официална държавна политика.

За родителите обаче е недопустимо през 2012 година, в основният икономически университет в страната ни, да се извисява паметник на човек, чийто основен принос в икономиката е идеята за насилствено премахване на частната собственост…. България е нагледан пример за “ефективността” на последното, като вече над 20 години се опитва да се възстанови от национализацията при комунизма.

Сред още по-скандалните идеи на Маркс са противопоставянето му на традиционното семейство, апелът за експлоатиране на поземлената собственост и премахването на правото на наследство. На базата на тези неща през 20ти век се развиват тоталитарни идеологии, които са отговорни за смъртта на милиони хора.

Въпреки всички тези факти, ежегодно на 5 май (рожденния ден на Карл Маркс) и 21-ви май (патронния празник на УНСС) пред паметника му се поднасят цветя на тържества организирани от ръководството на университета. От сдружението смятат тази традиция за по-подходяща за страни като Северна Корея, отколкото България.

Идеята на родителите е този паметник да бъде преместен в музея на социалистическото изкуство, където намират място много от произведенията на тоталитарната епоха. За реализирането на тази идея обаче, ще трябва да се преборят с тежката административна машина… в която изглежда не всички са разбрали, че комунизмът си е отишъл.

Моля, гласувайте!
Сподели

1 коментар

  1. Маркс на

    Невежи, мързеливи, неграмотни! Това е PR Акция, лумпенизация, зомбиране, отклоняване на общественото мнение, една майка няма да мисли за елементарни моменти като един паметник!

Добави коментар