Лятно кино и книги до края на седмицата

0

Тази седмица в София има какво да се види. Освен че подземията на “Света София” се превърнаха в музей и отвориха врати за посетители, както Млада София вече ви информира, можете да използвате топлите вечери. за да видите хубав филм, а през деня да се скриете от горещината в НДК.

Третият етаж на НДК приютява щандовете на най-известните родни издателства- от 20.05 до втори юни, в рамките на поредното издание на Пролетен базар на книгата. “Сиела”, “Бард”, “Инфодар”, “Труд” и още над 50 издатели предлагат на любителите на книгата разнообразни заглавия. Можете да намерите както най-актуалното, така и книги, които сте търсили много време, но не сте успели да откриете в книжарниците. Организаторите предлагат и срещи с някои автори.

Четири поредни вечери- от 29.05 до първи юни, паметника на съветската армия се превръща в лятно кино. Напълно безплатно можете да видите заглавия, не чак толкова популярни, но за сметка на това приятни и отпускащи след горещината на деня. Заглавията са “Седемте психопата”, “Тежка сватба” и “Цветът на хамелеона”, а началния час- 20.30. Вчера- 29.05, лятното кино беше открито с “На Рим с любов”, а предвидените места на пейките бяха вече заети повече от час преди началото на прожекцията.

Столицата ще бъде домакин на още няколко интересни фестивала в следващия месец. Повече информация очаквайте скоро на страниците на Млада София. А до тогава- възползвайте се от това, което предлага София до края на седмицата.

Добави коментар