Лора Пармакова: “Щастлива съм,че имам възможността да експериментирам и поставям себе си пред различни предизвикателства.“

1

Още един ден по-малко до откриването на Национални есенни изложби и още един автор, който ще представя на вашето внимание. Тя е Лора Пармакова и представя себе си така: 

Родена съм в гр.Пловдив.
2001 завърших НХГ “Цанко Лавренов”,Пловдив
2005-бакалавърска степен;2007-магистърска степен Скулптура при проф.Ангел Станев и проф.Станислав Памукчиев в Национална художествена академия,София.
Щастлива съм,че имам възможността да експериментирам и поставям себе си пред различни предизвикателства.Това ми позволява да намирам поле за изява в разнообразни и интересни проекти,както в областта на съвременното изкуство,така и в по-традиционни формати.

1.Как станахте част от проекта Есенни изложби?

Станах част от проекта Есенни изложби по покана на доц.д-р Галина Лардева.Куратор и артдиректор на Национални Есенни изложби 2013.

2.С какво това събитие е по-различно от останалите, в които сте взимали участие?

Възхитена съм от заряда на Галя,който влага във всичко което прави.Всичко се случва с изключителна прецизност,точност и висок професионализъм.Разбира се не на последно място и адекватната реакция на колегите,които са част от проекта.Всичко това прави събитието наистина различно и специално.

3. Кой е най-приятният Ви спомен от срещите с хора по време на изложбите Ви?

Разбира се ,че всяко събитие винаги оставя приятни спомени.Срещата с колеги,приятели и публиката,която от сърце се наслаждава и попива от творческата атмосфера.
Конкретно,повод беше една моя интерактивна работа”HOPE MATRIX”,с която участвах в София.Хората трябваше да записват своите надежди върху нея.Прибирайки я след месец,видях колко много хора са се докоснали и са станали част от нея. Несъмнено това беше най-силният и приятен спомен за мен и до ден днешен.

4.Кое е любимото Ви място от тези, на които сте показвали свои картини до момента?

Не мога да кажа,че имам любимо място на което съм показвала работите си.Всяка работа живее във времето и пространството във всеки един момент.Трябва да има тясна взаимовръзка между тях. За мен е важно да има синхрон, да бъде едно цяло.Тогава виждаш как започва да ‘диша’.

5.С кого бихте искали да направите съвместна изложба?

Въпреки,че от доста време участвам с много колеги в групови изложби и проекти,не се наемам да кажа точно с кого бих искала да направя съвместна изложба.Задачата да се получи химия,симбиоза между двама творци никак не е лесна…

6. Защо да отидем на Есенни изложби?

Защото всяка есен Пловдив и особено старият град,разцъфва в целият си артистичен блясък,сякаш възраждащ се за нов живот. Надявам се проектът на Галя Лардева,поставящ едно ново начало и ние 10-те да ви потопим в цялата тази атмосфера.

7. Какво ще пожелаете на читателите на Млада София?

Останете завинаги млади!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”

Организатор: Община Пловдив

1 коментар

  1. Лора Пармакова е абсолютна алкохоличка. Предложете и питие в 10.00 сутринта например и само наблюдавайте лицето и. След 20 секундна вътрешна борба се съгласява и успокоява. Жалко за хубавото момиче. 🙁

Добави коментар