Кръгла маса “За и против ACTA” организират в УНСС

0

Кръгла маса "За и против ACTA" организират в УНСС

На 14ти февруари, в голямата конферентна зала на УНСС ще се проведе дискусия на тема “За и против ACTA”. Кръглата маса се организира от катедра “Интелектуално собственост” и центъра по интелектуална собственост към университета.

Събитието се провежда броени дни след общоевропейските протести срещу скандалното споразумение на 11 февруари. Тогава в София пред Народното събрание протестираха над 8 000 души според организаторите и около 4 000 според властите.

На срещата ще има сериозно представителство на държавните институции в лицето на министерството на културата, министерството на икономиката, енергетиката и туризма, патентното ведомство на България и редица други знайни и незнайни комисии, агенции и организации.

Подкрепа за ACTA се очаква да бъде дадена и от браншовите организации на филмовата и музикалната индустрия, както и службите ГДБОП и агенция Митници.  Въобще сред дългия списък с поканени участници трудно биха могли да се посачат организации, които да не тръпнат от потенциялен удар на хакерите от “Anonymous”.

Кръглата маса може и да има за цел просто да легитимира станалото скандално споразумение, но е напълно възможно и това вече да няма значение. След масовите протести срещу ACTA вече практически всички политически партии заемат много по-предпазливи позиции и е напълно възможно договорът да бъде отхвърлен в парламента.

Моля, гласувайте!

Добави коментар