Красота и индивидуалност у дома

0

Между празниците не е време да говорим за проблемите на образованието, града и всичко останало. Сега е време за безгрижни моменти, в които да се насладим на украсата и на любимите хора. След няколко дни обаче, когато елхата и гирляндите отидат обратно в кашоните да прахлясват до следващата Коледа домът остава някак празен и, поне за мен, този факт означава една следпразнична меланхолия, която не е никак приятна. И понеже съм сигурна, че не съм единствена, ще ви предложа няколко лесни идеи за декорация на дома, която ще стои през цялата година, за да ви зарежда с положителна енергия.

Любимият ми вариант за украса вкъщи са цветята от салфетки. Да ги направите сами е изключително лесно, а само след няколко минути настроението в стаята се променя осезаемо. Имате нужда от сламка или пръчица и салфетки по избор. Започвате като сгъвате салфетката около 1 см на едната страна, после още толкова на другата докато не я нагънете цялата. След това прикрепете дръжката- ако е сламка, завържете я на възел така че по-дългата част да остане свободна, ако използвате пръчица с медна тел (продават се в JUMBO или магазини за канцеларски материали), просто осучете така, че “ветрилото” от салфетката да не се разпада. След това отрежете двата края и разделете салфетката пласт по пласт.

Във всеки дом понякога се налага да се направи ремонт. И винаги строителните материали накрая отиват в кофата за боклук без който и да е да помисли, че част от тях още могат да се използват за нещо. От парчета ламиниран паркет например можете да си изработите лесно рамка за сух букет например. Трябват ви 4 летвички, които да кръстосата и заковете с пирони, така че да се получи четириъгълна рамка, след това в плетеница от дебели конци, която се прикрепва с канцеларско лепило, наредете сухи хербаризирани цветя.

Парчетата плочки пък можете лесно да превърнете в мозайка. Обърнете ги от грапавата страна и ще видите, че теракотът е разделен на малки квадратчета. Запълнете си с маслена боя, така че да се получат различни геометрични фигури по ваш избор, изчакайте да изсъхне и се порадвайте на ведрото настроение, което създава.

Има още много лесни начини да освежите стаята- кошчето за боклук опаковайте в ярка опаковъчна хартия, вземете си бели керамични фигурки от магазин за художници и оцветете по ваше желание- важното е да се забавлявате и да създадете своята уникална атмосфера.

Добави коментар