Краят на една епоха… в Холандия вече не продават трева

0

Краят на една епоха... в Холандия вече не продават трева

Днес в Холандия влиза в сила нов, предивикващ много противоречия закон, който слага край на десетилетия либерално отношение към леките наркотици от типа на марихуаната. На практика купуването й от чужденци вече ще стане невъзможно.

Официално холандските законодатели обявяват това за мярка за борба с престъпността, макар че според много анализатори тук прозира влиянието на крайнодесните партии, които доскоро подкрепяха правителството на страната.

Макар търговията да не е изрично забранена са въведени множество нови рестрикции. Вече желаещите да си купят трева, ще трябва да са регистрини членове на магазинчетата, който продават въпросните стоки.  Сред изискванията за такова членство са и притежанието на холандско гражданство.

Следващите редове може би ще са изненадващи за много хора в България, но са факт. Полицията в съседна Белгия остро разкритикува намеренията на холандските власти, като изразиха опасения, че това ще предизвика бум на нелегалното отглеждане на марихуана в белгийските общини гранични с Холандия.

Все пак от холандското правителство са категорични, че новите правила ще се спазват стриктно и всеки, който ги нарушава – било то холандски гражданин или турист, ще си понесе последствията предвидени в закона.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар