Защо водещите компании за хазарт предпочитат да са базирани в София

0
София

София се е утвърдила не само като административна столица на България, но и като главен бизнес център. Причината за това е огромното население на града, което дава възможност на хиляди предприемачи да развиват своите компании в благоприятна среда. Хазартът също не прави изключение. Факт е, че през последните години все повече фирми се отдръпват от провинцията и прехвърлят своите главни офиси в София. Разбира се, браншът процъфтява в цяла България, но базираните в провинцията компании стават все по-малко, за сметка на столичните. В тази статия ще обясним защо инвеститорите, занимаващи се с хазартна дейност предпочитат да ръководят бизнеса си от града, който „расте, но не старее“.

Първата основна причина за струпването на главни офиси на фирми за хазарт в София е наличието ма множество кадри. Когато става въпрос за компании с големи приходи, качеството на персонала е жизнено важно. Столицата, от своя страна, може да предложи на собствениците непрестанен поток от дипломиращи се студенти, които с готовност приемат отворените позиции както в отдел „обслужване“, така и в счетоводството, маркетинга, връзки с партньори и т.н.

Освен множеството завършващи студенти, София разполага и с богат запас от опитни специалисти, които имат години стаж в сферата. По този начин един базиран в столицата бизнес може да работи с най-добрите кадри, които са подходящи за дадена позиция. По-малките градове също могат да предложат подобни условия за развитие, но притока на „свежи сили“, както и на „ветерани“ е значително по-малък.

Друга причина за фирмите в сферата на хазарта да изберат столицата, са големите възможности за партньорство. От години повечето отрасли в сферата на бизнеса са базирани в София. Изключение правят само регионални отрасли като корабоплаването, летния туризъм и т.н. Това струпване на най-различни фирми, работещи в сферата на услугите, позволява изготвянето на максимално изгодни договори за партньорство. Макар да живеем в Ерата на технологиите, все още най-добрият метод за създаване на максимално добри търговски взаимоотношения е срещата на живо между представители.

За една компания, базирана в София, е много по-лесно да си уреди повече на брой срещи, в сравнение с фирма от провинцията. Причината за това е, че така отпадат множество странични разходи като транспорт, нощуване в хотел и т.н. По този начин комуникацията между търговски представители и маркетинг експерти става не само по-бързо и по-удобно, но и дава шанс за преговори с няколко фирми едновременно. Разбира се, големите компании от провинцията също могат да си позволят подобна стратегия, но по-малките нямат необходимите за това средства.

Това води до третата причина компаниите, занимаващи се с хазарт, да предпочетат главен офис в София – възможностите за развитие. Разнообразието от кадри и възможности предоставя на по-амбициозните фирми в бранша шанс да подобрят качеството си на работа, както и да разширяват бизнеса си. Огромното население на София предоставя не само поток от специалисти. Множеството жители на града имат нужда от места, където да разпускат вечер, както и зали, където да практикуват своето хоби. Ако вие спадате към любителите на хазарта, можете да посетите Nostrabet, където ще намерите професионални ревюта и прогнози за букмейкъри като: Efbet, Bet365, Winbet, PalmsBet и други. Поради непрестанния приръст търсенето се увеличава непрекъснато, което може да се използва от находчивите предприемачи в сферата на хазарта.

Друга причина, поради която компаниите предпочитат София, е потокът от туристи и гости на столицата. Макар в някои части на страната туризмът да е по-добре развит, в София посетителите не пътуват сезонно, а през цялата година. Това осигурява на залите за хазарт стабилен набор от нови кадри, които търсят къде да разнообразят престоя си или да поиграят на любимите си игри. Затова фирмите, занимаващи се със залагания, предпочитат да отварят нови казина в центъра на града или в близост до най-посещаваните обекти.

Последната главна причина се състои в добрата техническа поддръжка и достъп до новостите в бранша. В София работят най-добрите технически експерти и IT специалисти, които могат да разрешат възникнал проблем за броени часове. Също така повечето световни компании от сферата имат представители именно в столицата, където редовно организират срещи с представители на местни компании за хазарт, както и изложения за най-новото в света на залаганията.

Въпреки посочените по-горе причини, някои фирми предпочитат да разположат главните си офиси в провинцията. Това може да се дължи на множество фактори, но най-честите причини са познаването на местната аудитория, доверието в партньорите на локално ниво или личните причини. Все пак не всеки се чувства добре сред забързаното ежедневие в столицата.

Добави коментар