Конкурс за послание

0

Съюзът на пивоварите в България в партньорство с Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите започват кампания за превенция на употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст под надслов “Родители, разговаряйте с детето си за алкохола”. Организаторите на кампанията обявяват конкурс за слоган. Най-важното изискване към скигана е да предаде вярно идеята на кампанията, а именно родителите да подтикнат децата си да изберат спорта пред алкохола.

Критериите, по които ще бъдет оценявани текстовете са креативност и релевантност на темата, а журито ще се състои от представители на организаторите и специалисти в областта на интегрираните комуникации. Всичко, което е необходимо, за да участвате, е да имате навършени 21 години и предложението ви за слоган да отговаря на добрите нрави. Срокът е до 29 февруари.

Информация за конкурса се разпространява в университетите, във фейсбук групата на събитието, както и в интернет-страницата на Съюза на пивоварите. Наградите са за тримата отличили се и за съответнпо за първо,второ и трето място карти за спортуване или левовата им равностойност за 350,200 или 70 лева.

Доколко ще бъде ефективна кампанията за превенция не бих искала да коментирам. Хубаво е обаче, че чрез този конкурс се дава възможност на всеки от нас да изрази своето мнение и да предложи своя вариант на послание- стимулирането на креативността дори и само чрез публикация, без парична или предметна награда, е много важно. Фактът, че организаторите дават поле за изява и провокират мисленето на младите хора сам по себе си е много по-важен от цялостния успех на кампанията, поне в моите очи.

 

 

 

Добави коментар