Коледно настроение в центъра на София

2

Коледа наближава и празничното настроение е навсякъде, включително и в нашия сайт.

Много от нас, независимо в кой град живеят, очакват с нетърпение коледните базари, където могат да купят подаръци за близките си или просто да разгледат празничните стоки и да усетят аромата на Коледа.

Три изложения ще радват столичани тази година- едното вече е факт, но предполагам, че повечето от вас вече са го разгледали. Говоря за Немския коледен базар, който от около 10 дни се намира в градинката между Университета и Народното събрание. Симпатичните дървени къщурки приютяват типични немски ястия, греяно вино и коледни украшения, а за доброто настроение на посетителите се грижат представители на немски училища и детски градини.

От 16 до 29 декември пред НДК ще можете да посетите коледен базар-шатра. Така че около Националния дворец на културата базар все пак ще има, макар и не на обичайното място. Стоките в шатрата ще бъдат, както и на другите базари, по нещо за всеки- от вино през ядки и шоколад до дрехи и задължителната украса.

От 19 до 29 същия месец пък ще се състои коледен базар и в зала „Универсиада“. Съдейки по „Произведено в България“, което беше закрито предишната неделя, стоките и тук ще са традиционните. Така че, ако сте тръгнали за подаръци, можете да се ориентирате какво ще откриете. Ако пък искате просто да разгледате…е, ами тогава ще знаете какво време да си отделите.

Независимо че стоките не се различават, очарованието на коледните базари е в настроението, в думата „коледни“ в мотото или в табелата на входа. Красотата е в това че ги свързваме с празника и дори и празничното настроение да ни е пропуснало, посещавайки базар можем да поправим тази грешка. И не на последно място, да се заредим с нова коледна украса, както и да се насладим на изкуството на майсторите, създаващи стъклените и рисувани играчки.

Коледа наближава, навсякъде по улиците има лампички и елхи, разноцветни гирлянди и играчки греят по витрините на магазините… не може да не се присъедините.

2 коментара

  1. От днес има Коледен Базар и до театъра Иван Вазов, със сцена и е много яко 🙂

    • Ева Дончева на

      Благодаря за информацията,няма да остане непосетен 🙂

Добави коментар