Когато ви е скучно

0

Когато ви е скучноНе всички лекции са интересни, това е неоспорим факт. Има някои, които са толкова досадни обаче, че минутите до почивката или края се нижат баааааааааавно…ако изобщо часовникът мърда нанякъде.Понякога обаче се налага присъствие, тъй като, от една страна, може да чуете все пак нещо смислено между другото, а от друга- това преподавателят да ви помни физиономията в повечето случаи е голямо предимство по време на сесия.

За такива моменти ще ви предложа нещо много просто: върнете се няколко години назад и си спомнете какво правехте в училище, когато часовете бяха всичко друго, но не и интересни. Сигурна съм, че ще възстановите голям брой игри, леко глупави на пръв поглед, които обаче могат да се окажат много забавни и не чак толкова дразнещи за преподавателя, колкото видимото играене на телефона или на лаптопа по време на лекцията.

Най-любимият ми вариант е играта на точки: рисувате поле точки, после се редувате да си свързвате като целта е да затворите квадратче и да пречите на другите да направят същото. Може да се играе с двама или повече души, зависи от залата, в която сте в момента. За да е още по-забавно, използвайте цветни флумастри и оцветявайте затворените квадратчете. После всички ще се чудят какво точно сте нарисували.

Бесеницата също остава класика, но за да я разнообразите, измислете само една категория, в която да играете, например- само държави, само градове или само филми.

Третото ми предложение е следното: вземете лист и го разделете на 6 колони- съответно за държава,град,растение,животно,име и предмет. След това си намислете буква,с която да започват тези 6 неща. Ако за двама или повече ограчи нещо съвпада,се задрасква и те не получават точка за него. Всяка дума носи по една точка. Редувайте се в намислянето на буква.

Тези игри са по-стари от всички нас, но за сметка на това определено са чудесни за убиване на малко или повече време. И не са само тези три- ще се радвам, ако някой от вас сподели още някоя.

Добави коментар