Кога е произлязла спиралата за мигли

0
спирала за мигли

Както и сами ще се досетите, дългата история на спиралата за мигли датира още по времето на египетските фараони. Много от иновациите в староегипетската култура ни служат и до днес в разкрасителните процедури. С променени съставки, ефект и съхранение, те остават същите по предназначение и действието им не е много
по-различно от това преди хиляди години. 

Практикувало се е използването им, както от жените, така и от мъжете. Всички добре са съзнавали магнетичното и завладяващо действие на подчертаното око. Използвали са го владетелите с цел да повлияват по-успешно на околните, внушавайки не толкова красота, а респект. 

Основоположник обаче на комерсиалната спирала (макар и да не е имала това име) е британец от френски произход. Името му е Юджийн Римел. Именно! Това е наименованието на голяма продуктова линия, която използваме и до днес. Тя е представлявала кутийка с огледалце и четка. Тушът вътре, който е бил предназначен за миглите, се е произвеждал чрез смесването на въглища на прах и вазелин. 

По подобен начин възниква друга обичана от всички марка – Maybelline. Създателят й стартира, като създава продукт за близка роднина, което прераства в гигантска козметична компания, радваща се и до днес на женското внимание. 

С годините любимият ни продукт претърпява редица изменения, докато не добива съвременната си форма благодарение на новаторката в грима – Хелена Рубинщайн. 

Съвременната спирала

Днес видовете от четки и консистенция на туша са неизброими. Всяка марка се надпреварва с останалите, за да създаде перфектната комбинация от издължаващ, сгъстяващ и дълготраен грим. Истината е, че всяка жена има различни предпочитания поради спецификата на собствените си мигли. Щастливи сме, че можем да избираме от екстремно удължаване, съблазнителни извивки, наситено черни и магнетични нюанси, до водоустойчиви формули. Те ни позволяват да се радваме на кукленски мигли дори и на плажа. 

Разнообразието в цветовете също е претърпяло драматични промени. Сега имаме възможност да постигнем примамлив вид благодарение на безумно веселите жълти, зелени, сини, лилави нюанси на спиралата. 

Някои от продуктите на пазара обещават естествено сгъстяване и удължаване на миглите благодарение на вложените в спиралите съставки. 

Демакиаж

Едва ли има нужда да убеждаваме, която и да е дама в ефекта и преимуществото на спиралите. Всички ги използваме, но премахването на грима е не по-малко важно. 

За да запазите свежия вид на кожата и лицето за дълго, не си позволявайте “лукса” да си легнете без да отстраните грима. Трите минутки преди лягане ще ви се отплатят стократно. Създайте си рутината да го правите всяка вечер и сутрин ще се радвате на подхранена и чиста кожа, готова за нова порция свеж грим, който ще ви направи още по-неотразими. 

Добави коментар