Мръсотия в Студентски град след Коледа

0

Мръсотия в Студентски град след Коледа

Останалите да празнуват Коледните празници в Студентски град, постепенно вече изтрезняват и се оказват в една доста неприятна обстановка.  Снегът се е превърнал в непроходима киша, а боклукът в контейнертите край студентските общежития не е събиран от дълго време.

Многократно беше обяснено по медиите как общината не отговаря за почистването на тротоарите, но в студентски град казусът е по-сложен. Практически няма общежитие, което да се намира на главна улица. Липсва организация от страна на живущите за почистване, а освен това много от тях и без това не са в София.

Освен тротоарите, които са практически непроходими, проблем представляват и малките улички свързващи отделните общежития в комплекса. Спорно дали те са отбелязани някъде като “улици”, но дори и да са е напълно невъзможно в тях да се събере каквато и да е почистваща техника.

Кишата по тези улички създава опасност от катастрофи и неприятно помрачаване на иначе празничните дни. Популярната улица с дискотеките е чиста, но най-вече заради голямото движение на коли по нея в празничната нощ.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар