Какво представлява услугата пътна помощ

0
пътна помощ

Сигурността на пътя е едно от най-важните неща, които всеки шофьор трябва да си подсигури. При появата на даден проблем, не е добра идея да мислите, че може да разчитате на всичките си риднини и приятели. Естествено, по-разумното решение е да се доверите на професионалисти, които биха се отзовали навсякъде и по всяко време. Точно тук идват услугите на Пътна помощ.

Услугата “пътна помощ” се предлага от редица фирми в България, както и от Съюза на българските автомобилисти. Това означава, че вие можете да изберете на коя фирма да се доверите, за да получите навременна и постоянна помощ във всяка точка на страната и във всяка една ситуация. Тази услуга е комплексна и включва няколко основни дейности.

Какво предлагат фирмите за Пътна помощ?

  • Услугата е денонощна и обикновено доста бърза. При повикване на екип по което и да е време на денонощието , той е длъжен да се отзове на място до един час, дори и по-малко.
  • Репатрирането на автомобили е част от предлаганите услуги. То включва преместването или транспортирането на закъсали, повредени или новозакупени автомобили без регистрация. Някои фирми също така предлагат репатриране на строителна или селскостопанска техника до определени тонове.
  • Следващата услуга, която се предлага от Пътна помощ е доставката на определени консумативи. Тук се има предвид гориво, масло, гуми, течности, провизии.
  • Продължаваме със сервизните услуги. Към тях спадат допълване на течности, смяна на гуми, смяна на ремъци, зареждане на автомобила с гориво, както и отстраняване на място на конкретни технически неизправности.
  • Често срещан проблем при пътуване може да бъде необходимостта от подаване на ток или смяна на акумулатор. Тази услуга също влиза в списъка на предоставяните услуги от Пътна помощ.
  • Много фирми в страната вече предлагат редица допълнителни услуги като медицинска помощ на пострадали пътници, транспортиране на пътници до болнично заведение при нужда, транспорт до хотел и други.

Цената на този тип застраховка “Пътна помощ” може да варира, спрямо това, какво включва конкретният пакет. Предлагат се временни застраховни, например само за определен период, в който ви очаква дълго пътуване, както и годишни абонаменти. Избраната от вас фирма, ще ви осигури застрахователна полица, която ясно ще очертае условията и услугите, които ще може да ползвате.

Добави коментар