Какво покрива застраховката пътна помощ

0

Дори ако ремонтирате навреме и поддържате колата си правилно, не сте освободени от неизбежните рискове, които могат да се случат по пътя. Ето защо е добре да знаете какво покрива застраховката за пътна помощ, за да можете да решите дали имате нужда от такава или не.

Пътната застраховка покрива следните рискове:

· Участвали сте в автомобилна катастрофа;

· В превозното средство са възникнали електрически или механични повреди (в този случай бързото отстраняване на неизправности ще се извърши на мястото на произшествието и колата ви ще бъде теглена до най -близкото звено);

· Вече не можете да намерите ключовете или сте ги заключили в колата;

· Изчерпахте горивото;

· Зареждали сте с гориво с грешно гориво;

· Батерията е разредена;

· Настъпил е вандализъм или са откраднати определени компоненти, които правят невъзможно движението на вашия автомобил.

Всички знаем колко скъпи могат да бъдат тези услуги. Особено в чужда държава, където цените могат да бъдат двойни или дори тройни.

Застраховката за пътна помощ е валидна до определени места. Важно е да проверите това със застрахователната компания, където сключвате полицата.

Дори ако колата ви е нова и очаквате тя да работи перфектно, много непредвидени ситуации могат да съсипят ваканцията ви, но особено бюджетът, предназначен за релаксация (настаняване, добра храна, разглеждане на забележителности). Подобна застраховка ви дава гаранция, че каквото и да се случи, вие сте покрити. Нека ви кажем колко трябва да платите за такава услуга.

Колко струва пътната помощ

Има 2 възможности за застраховка на пътя, от които да избирате:

· Годишни карти за пътна помощ, се изчислява в зависимост от възрастта на автомобила, включените услуги, но и обхванатата територия.

· Ваканционни карти с валидност 15 дни. Той започва от всяка дата, която искате, и процентът се изчислява въз основа на споменатите по -горе елементи.

Както можете да видите, само с една поносима сума можете да бъдете сигурни, че няма да направите дупка в бюджета си, ако имате злощастно събитие. Пътната грижа е нормална, но това не означава, че не може да бъде сведена до минимум.

Надяваме се, че чрез тази статия съм отговорил на въпроса „Защо трябва да получа пътна застраховка, когато отида на почивка?“.

Добави коментар