Какви техники се използват при тайландски масаж?

0

Традиционният тайландски масаж е част от древната източна медицина. Той, противно на всеобщото схващане, не е просто метод за отпускане на претоварените мускули, не е и еротична услуга, както някои салони със съмнителна практика се опитват да ни втълпят. Най-сигурният начин да разберете какво представлява тай масажът е да посетите добър, реномиран масажен салон.

Кои са техниките, които масажистите използват? Какво да очаквате?

Тайландският масаж е древна практика с множество предимства, подкрепени на 100% от съвременната наука. Той може да намали тежестта на главоболията, да облекчи болките в кръста и ставите, да увеличи гъвкавостта, да успокои тревожността и да енергизира ума и тялото.

Тай масажът не е пасивно лечение. Добрият масажист превежда своя пациент през последователна поредица от йога-подобни позиции в допълнение на работата му върху напрежението в мускулите и ставите. Първата и задължителна стъпка е привеждане на клиента в състояние на пълен релакс и блаженство. Това става посредством приятна обстановка, лека музика, екзотични аромати и загряващ масаж на дланите и стъпалата.

При традиционния тайландски масаж терапевтите използват ръцете, палците, лактите, предмишниците и понякога дори краката си, за да намалят напрежението в мускулите. Тай масажът се основава на идеята, че енергията се движи през тялото по предвидими линии или пътища, известни като сенс.

За да увеличи потока на енергията по сенса, масажистът ще привежда тялото ви в позиции, подобни на йога, в комбинация с разтягане и люлеене на тялото по различни начини. Комбинацията от разтягане, движение и натиск е това, което отличава тайландския масаж от другите видове масажни техники. Той е добър вариант за вас, ако искате по-активен вид терапия, при която се движите и участвате, вместо просто да лежите по време на сесията.

По време на масажа можете да носите собствените си дрехи, стига да са достатъчно свободни, за да не ограничават движенията. По-удачният вариант е да облечете специален екип, предоставен от салона. При повечето видове терапии клиентът е напълно облечен. Единствено масажите с масла изискват той да бъде без дрехи, като остава покрит с приятна тъкан през цялото време.

Масажите се провеждат на мека постелка или масажен матрак, поставен директно на пода. Масажните легла и кушетки не са най-подходящият вариант, защото някои лечебни практики изискват масажистът да използва стъпалата си, за да освободи определени блокажи. Масла се използват рядко и само в определени случаи, когато по-интензивното масажиране е противопоказно.

Когато мускулите са претоварени или разтегнати, масажът може да предизвика лека болка или дискомфорт. Предвид сравнително силовото въздействие, масажите от тайландската традиционна медицина са абсолютно противопоказани в случай на травми, фрактури, отворени рани и след хирургични интервенции. Не се препоръчва да се прави на бременни жени. Задължително уведомете терапевта си за своето състояние, ако сте в началната фаза на бременността.

Добави коментар