Как да предпазим бебето от горещините по време на път

0

Това е въпрос, с който се сблъскват всички родители с бебе, когато тръгват на път през лятото: как да запазя бебето хладно в колата, когато навън е горещо?

Защото добре знаем тревожната статистика за попадане в капан в гореща кола през летните месеци (особено трагичните истории за деца, попаднали в капан вътре)!

Според проучвания температурата в колата може да се повиши драстично в жегите – до 40 градуса за час! Ето защо, когато децата им са безопасно закопчани в седалките за кола, родителите винаги търсят начини да им осигурят комфорт и прохлада.

Независимо дали планирате пътуване до плажа с бебето си или просто се опитвате да се справите с ежедневните задачи с децата, имайте предвид тези съвети за безопасност на столчето за кола, за да запазите бебето си хладно това лято!

Всички прозорци са отворени

На първо място, моля, отворете вратите и прозорците веднага щом сте готови да натоварите децата в колата в горещ ден. Понякога като родители просто минаваме през мотивите и първо закопчаваме децата си в колата… защото ни се струва по-лесно и по-безопасно, отколкото да гоним малчуганите по паркинга или по алеята (на някого друг налагало ли се е да използва такива?). Въпреки това, качването на децата в колата, преди да се провери дали е достатъчно хладно, може да бъде опасно в горещото време!

Първата стъпка за осигуряване на безопасност в горещините е да отворите прозорците и да включите климатика за няколко минути. Вместо да пристегнете малките деца само за да откриете, че на климатика му трябват няколко минути, за да пусне хладен въздух, това позволява въздухът да бъде малко по-поносим. (Повярвайте ми, когато казвам, че духането на горещ въздух в лицето на детето е не само неприятно, но и опасно!)

Не забравяйте да облечете детето с подходящи дрешки. Ако детето ви все още използва памперси, можете да подберете по-тънки пелени. Дори с риска да не попиват толкова много, ще ги смените на по-кратки периоди. Има подходящи такива памперси на много ниски цени тук.

Проверявайте температурата бързо.

Когато се опитвате да запазите хладнокръвието на бебето си в колата, следващата стъпка трябва да бъде извършването на прост тест за качеството на въздуха. Това може да бъде толкова просто, колкото да погледнете на задната седалка, за да видите дали климатикът най-накрая работи. Ще се изненадате колко време е необходимо, за да се охлади задната част на автомобила, особено ако имате по-голям автомобил.

Проверявам и металните катарами на предпазните колани за евентуални изгаряния или неудобства – тези неща могат да станат доста горещи, когато са изложени на пряка слънчева светлина.

Поддържайте децата хидратирани.

Да се уверите, че децата пият много течности през деня, е една от най-лесните и безопасни предпазни мерки, които майките могат да предприемат, за да ги охладят и да предотвратят прегряването им. Когато имате жадно дете и високи летни температури в колата, дехидратацията се превръща в много по-сериозен проблем.

За малките деца обичам да задавам таймер на телефона си и да държа изолирана бутилка с вода или чаша за пиене в чантата за пелени.

Ако кърмите, уверете се, че не сте пропуснали хранене и давате на по-голямото бебе чаша за пиене (Забележка: Проверете температурата на водата в чашата, за да се уверите, че е хладка, а не топла, тъй като високите температури могат бързо да променят нещата). Тази изолирана чаша е една от любимите ми заради лесните за хващане дръжки и това колко хладно държи бебето!).

Поставете колата си на сянка.

Възможно е също така да запазите децата хладни, като ги предпазите от прегряване. Ако е възможно, когато пътувате, паркирайте на сенчесто място – близо до дърво или дори в гараж, който не е пряко изложен на слънчевите лъчи, може да бъде прост трик, за да запазите колата си малко по-хладна. Може да не изглежда, че има голямо въздействие, но с повишаването на температурите и най-малките детайли стават все по-важни.

Монтирайте покривала за прозорци.

Ако автомобилът ви все още не разполага с такива, снабдете се със сенници за прозорци за децата – те се залепват за прозореца и могат да се навиват или спускат според нуждите. Когато се прибирате от пазаруване, това е лесен начин да предпазите седалката на детето си от прекалено висока температура.

Въпреки това, ако се съмнявате, купете повече, отколкото ви е необходимо, защото с натискането на бутона за освобождаване от време на време от децата, те могат да се скъсат – а последното нещо, което искате да чуете, е вашето малко дете да хленчи от задната седалка за това, че “слънцето е в очите ми!” Ако не искате прибиращите се сенници, с които се предлагат много автомобили в наши дни, вземете тези сенници, които можете да вкарвате и изкарвате според нуждите (и сега разбирам защо са най-продавани в Amazon)!

Добави коментар