Как да минем евтино в София?

0

Как да минем евтино в София?

Наскоро някакъв заблуден американски портал е определил нашата скромна столица София, като най-евтиният за туристите град. Нещото, което обаче ме шокира е, че колегите ни от другата страна на океана са изчислили сумата от 23 долара необходими за ден, за да си изкараш добре.

Колкото и да играе курса на долара, това все пак са си близо 40 лева на ден. Имам сериозните съмнения, че авторите на това изследване никога не са се доближавали до София. Не че няма за какво да ги похарчиш – но моите впечатления са, че доста хора намират начини да се забавляват и за доста по-малко.

И в това отношение няма по-добър пример от българските студентивечно закъсали за пари и вечно забавляващи се… в което разбира се няма нищо лошо.  Напротив – в моите очи това е най-актуалното превъплъщение на практичния дух на българина.

Каква обаче е тайната на успеха (по отношение на забавленията поне) за студентите. Безспорно пари могат да се пестят получавайки буркани с туршия от родния край, но мисълта ми е друга. Бурканите не ги приемат в магазина като платежно средство…

Може би четейки това сте се надявали на някакви съвети…  Но това, което предлагам аз е  доста по-практично. Нека всеки (който иска де) да сподели в коментарите какъв трик е измислил, за да пести пари в милата ни столица.

Ако към тази наша родолюбива и човекоугодна инициатива има интерес, то с удоволствие ще съберем най-добрите предложения в цял наръчник.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар