Как да изградим LED осветление в двора?

0

Какво да направим при ремонта, за да имаме едно добро LED осветление? Как да накараме двора ни да свети и красиво и в същото време енергоефективно? Има много фирми за ремонти, които могат да ви отговорят правилно. Те ще измерят дворното пространство и ще направят триизмерна визуализация. На 3D изображение ще можете да видите как би светил двора ви. Но подобен 3D модел е само първият етап.

След това ще се пробват няколко варианта с различни LED лампи и въз основа на техните характеристики ще се избере най-добрият дизайн за вас и за вашия двор. Вие като клиент имате право да видите в реално време как са осветени отделните зони. Фирмата отговаря за правилният монтаж и настройка на сензорите за движение. Така светлините ще се включват само, когато някой преминава.

След като се определи място за лампите – идва ред на кабелите. Те не трябва да пречат, нито да се виждат. Важен момент е да бъдат достатъчно добре защитени от влага и дъждове, особено разпределителните кутии. Монтажа на LED осветлението не се различава от обикновен ремонт. И тук всичко трябва да е надеждно и добре закрепено.

Какви LED лампи да изберем?

Според типа на закрепване могат да бъдат открити или вградени. Закрепват се по всякакви различни начини – висящи, закрепени за някакъв елемент и т.н.

Според типа светлинно лъчене биват с дифузно, индиректно и директно осветяване. Преди когато лампата се намира в затворено стъклено тяло- матирано или млечно.

Според начина на захранване – захранвани с електричество и соларни.

Ние ви препоръчваме да използвате електрическо захранване с кабели за основните осветителни тела в обекта. Този вариант е по-надежден и не се от времето и сезоните. Основните предимства на едно LED осветление са ниската консумация на ток, възможността за визуални ефекти с много на брой и различни по цвят светодиоди. Също така те са лесни за управление и за поддръжка.

Източник: https://impress-design.bg

Добави коментар