Как да изберем подходящ детски бански?

0

бански за децаДетски бански – първата сериозна крачка към това да те възприемат сериозно, като голям, пораснал. Вече не носиш онези смешни гащи на плажа, които се пълнят с пясък като седнеш да правиш замъци. Родителите ти вече не смеят да те пуснат гол да щъкаш покрай всички плажуващи, защото си пораснал. Иначе казано, нуждаеш се от подходящ детски бански.

Ако сте родители, които се подготвят за лятната си почивка, може би вече се питате откога детето ви трябва задължително да носи бански на плажа.

Защо е важно детето да има бански?

Функцията на детския бански е не просто естетическа. Той предпазва от вредните лъчи на слънцето някои деликатни зони. Доказано е, че с всяка изминала година слънцето става все по-вредно и затова трябва да внимаваме как се излагаме на слънчевите лъчи. Друго важно предимство на това децата да носят бански на плажа е свързано с пясъка. Докато играят, те не се пазят от всичко, което ги заобикаля. Често, пясъкът по родното Черноморие (а и не само) е толкова мръсен от различни боклуци, фасове и какво ли не, че може да раздразни иначе чувствителната детска кожа. Затова, колкото по-рано купите бански за вашето дете, толкова по-добре.

Изборът на подходящия детски бански ще спести на вас и на детето много грижи и неприятни ситуации.

Най-важно е:

  • да изсъхва бързо
  • да е удобен
  • да е светъл цвят

Как да изберем детски бански за момче?

Изборът на детски бански за момче е по-лесен от този за момиче, защото включва само долнище. Но и тук имаме специфики. Трябва материята да е дишаща, да не запарва, да изсъхва бързо. Колкото повече време прекарват децата на плажа в банския, толкова по-голям риск има да получат гъбички или друго. Затова, важно е детският бански да е качествен.

Размерът също има значение. Подберете подходящ, който да не е по-голям и да пада, нито да е малък и да стиска. За момченцата се препоръчва да е тип панталонки/бермуди, за да им е по-свободно.

детски бански шорти

 

 

 

 

 

Как да изберем детски бански за момиче?

Детският бански за момиченца може да бъде два вида: цял или половинки. Целият бански е по-предпочитан, защото е по-удобен и освен това няма как да загубите половината му, нали.

Когато избирате цял бански за момиче важно е да съобразите следните неща:
• да е от материя, която съхне бързо;
• презрамките да не са твърде обтегнати и да причиняват дискомфорт;
• да е точният размер, за да позволява на детето спокойно да си играе;
• да е светъл цвят, за да не привлича слънце.

Същите неща важат и за банските тип половинки с едно допълнение – да е лесен за преобличане. Много родители предпочитат този тип бански, защото позволяват лесно да бъдат сменяни – ако се подсигурите с 3-4 чифта долнища, няма да е проблем следващият път, когато детето се изцапа или долнището не изсъхне.

Техен недостатък е, че не защитават толкова добре от слънцето, както целия бански. Но ако детето е по-голямо, това не е проблем.

Снимка: детски бански Mayoral. Поръчайте си този чудесен детски бански онлайн от Комсед.

Освен бански, не забравяйте и шапките – са изключително важни за здравето на вашето дете през летните месеци.

Добави коментар