Как да изберем най-подходящото спално бельо

0
spalno belio

Да избереш правилното спално бельо понякога се оказва голямо предизвикателство. Особено сега, когато на пазара могат да се намерят най-различни примамливи на външен вид опции. Но какво трябва да знаем, за да не се окажем разочаровани.

На първо място, никога не се подвеждайте по ниската цена. Спалното бельо може да изглежда чудесно на вид, но всъщност да е изработено от некачествена синтетика, която спарва, защото не пропуска въздух и оттам вече нараства вероятността да си навлечете редица здравословни проблеми – алергии, зачервявания, поява на обриви и така нататък.

Ето защо е добре винаги да четете етикетите и да се запознаете със състава на тъканта. Само така ще можете да се информирате надеждно за качеството й. Дори и материята да не е изцяло естествена, то наличието на синтетични примеси следва да е сравнително малко.

Цветът също има значение. Ако не изберете правилната цветова схема, която да отговаря напълно на конкретния дизайн на спалнята, ефектът няма да е добър.

Ето какво трябва да знаете още за различните цветове и тяхното въздействие върху психиката:

Червено спално бельо

То е много подходящо за млади двойки или тези, които имат нужда от съживяване на страстите. Особено в комбинация с черно.

Синьо спално бельо

Този цвят ще допринесе за по-бързо заспиване и дълбок сън, защото сините нюанси са особено релаксиращи. Може да изберете завивки, калъфки за възглавници и чаршафи, решени в няколко различни сини оттенъка. Този вариант е особено подходящ за летните горещи месеци.

Розово спално бельо

Подобно спално бельо ще ви дари с усещане за спокойствие след натоварения ден, освен това ще предизвика романтични пориви. Ако искате да събудите нежността в партньора си, непременно купете розово спално бельо.

Виолетово спално бельо

То е за предпочитане за всички, които не могат веднага да заспят, а обичат да размишляват преди сън. Виолетовият цвят се счита за успокояващ и стимулиращ творчеството.  

Добави коментар