Как да изберем дамско палто?

0
Дамско палто

Есента наближава, а с нея и зимният студ, а това недвусмислено ни напомня, че е време да се ориентираме към покупка на по-дебели връхни дрехи. Един от незаменимите елементи от дамския гардероб е палтото. То би могло да е избрано както в класически, така и в стил, в пълно съответствие с последните модни тенденции. Палтото успешно ще ви защити от пронизващия студ  и освен това ще разкраси визията ви до неузнаваемост. Към селекцията на палто следва да се подхожда доста прецизно и да се имат предвид всички определящи фактори. Затова сега ще ви помогнем с няколко полезни съвета. Кои са най-важните характеристики при избора?

Стил и модел

Винаги е добре да имате избор и да разполагате с няколко модела, за да ги сменяте в съответствие с повода и настроението си. Ако обаче имате възможност да закупите само едно дамско палто, съветваме ви да предпочетете класиката.

Оптимална дължина на дамското палто

Повечето дами предпочитат да се обличат в палта, чиято дължина е до средата на бедрото. Тя се счита за най-удобната, защото така връхната дреха покрива напълно достатъчна част от тялото и в същото време не ограничава свободното движение. 

Подходящ цвят

Що се отнася до цветовата схема, съществуват класически и авангардни опции. Ето кои цветове за палта се считат за „класика в жанра“: сиво, черно, бяло, бежово, кафяво и каки. Ако си мислите, че тези тонове ще направят вашия външен вид твърде сдържан и някак си мрачен, ще побързаме да ви успокоим – ярките аксесоари са готови да дойдат на помощ.

Изберете пъстър шал, който да носите в комбинация с палтото  или добавете подходяща кожена или текстилна брошка, подчертайте талията с красив колан и визията ви ще се промени коренно! Палтото в класически цвят е печеливша опция за различни случаи – идеално е за носене на работа, а в комбинация с ярки и скъпи аксесоари се превръща в отличен вариант за официално събитие.

Добави коментар