Как да изберем бебешка количка

0
бебешка количка

Това е един от трудните избори, които предстоят на едно младо семейство, което чака първото си бебе. Пазарът е пренаситен от марки и често първоначалната идея, че лесно ще изберете каква да е количка по модел и цвят, се оказва трудноизпълнима.

Може да ви отнеме седмици да се спрете на някоя количка за бебе. Има няколко важни критерия, които могат да са ваша лична пътеводна звезда в това нелеко начинание.

1. Количка с кош за новородено

Според много майки най-важно, за този вид детски стоки, е кошът за новородено. Когато избирате количка за толкова малко бебе, трябва да се обърне специално внимание на зимния кош. Той трябва да е широк, хоризонтален, с изцяло легнало положение, удобен за бебето, защото то ще прекарва значително време в него.

Някои родители приспиват мъниците, като ги слагат в коша на детската количка и ги побутвате напред-назад дори когато са у дома.

2. Маневрена бебешка количка

Най-добре да изпробвате тази, на която сте се спрели още в магазина. Някои производители застопоряват предните колела, така че те да не могат да се въртят настрани. Това понякога се оказва неудобство за майките, защото често се случва да попаднат на неравности по тротоарите, които е необходимо да заобиколят.

За да осигурят максимален комфорт на бебето, някои детски колички са с по-големи колела, предлагащи възможност да се помпят допълнително и да се залепят при пукане. Това прави возенето по-плавно и удобно. Колкото по-големи са гумите, толкова по-мекичко е возенето за детето.

3. Тегло на бебешка количка

Най-леките са летните колички, които са за по-големи деца, докато тези с летен и зимен кош са значително по-скъпи. Теглото им определено не е фактор за пренебрегване, защото освен с тежестта на малчугана и вещите, които носите за него в бебешката чанта, родителите бутат количката и с нейната собствена тежест.

Дори и да не е част от всекидневието ви, вероятно все някога ще се наложи да я сгънете и сложите в багажник на кола например. Така че начинът на сгъване също заслужава внимание, освен теглото.

4. Размери на бебешката количка

Съвет от майките с опит към дамите, които ще стават майки за първи път – Измерете ширината на асансьора преди да купите определен модел. Ако живеете в блок и то на по-горен етаж, асансьорът може да се окаже най-добрият ви приятел.

Подгответе се преди да отидете в магазина. Защото освен бебешката количка в асансьора трябва да влезе и поне един родител.

5. Цената на бебешката количка

В днешно време този фактор никак не е за пренебрегване и често пъти се налага компромис с качеството, заради цената. В определени периоди от годината обаче могат да се открият детски колички на намаления и така да се вместите в бюджета, който сте си определили.

Вижте още на адрес https://ohoboho.com/

Добави коментар