Как бързо и лесно да получите заем с ниска лихва

0

Когато изпитвате финансови затруднения, последното нещо, за което искате да мислите, е как ще платите за основните си нужди. Може да ви се струва, че не ви остават никакви възможности, но има много начини да получите заем с ниска лихва. Трикът е да знаете къде да търсите и за какво отговаряте на условията първо. Тази статия ще ви даде няколко полезни съвета за това къде да намерите заем, който няма да наруши бюджета ви или да ви отнеме години, за да го изплатите.

Вземете паричен аванс от кредитната си карта

Ако имате кредитна карта с ниско или нулево салдо и не планирате да я изплащате скоро, можете да получите паричен аванс от кредитната си карта. Размерът на паричния аванс, който можете да заемете от картата си, зависи от това колко висок е кредитният ви лимит. Ще трябва да върнете цялата сума заедно с висок лихвен процент, но това може да бъде полезен начин за получаване на допълнителни пари в краен случай. Важно е да запомните, че след като изтеглите паричен аванс, той ще бъде вписан в извлечението от кредитната ви карта като дълг, който имате, така че ще искате да сте сигурни, че ще го изплатите възможно най-скоро.

Вземете заем от семейството и приятелите си

Ако имате член на семейството или близък приятел, на когото имате доверие, можете да ги помолите да ви заемат парите, от които се нуждаете. Можете също така да им предложите да им дадете пари назаем, ако разполагате със свободни средства. Ако решите да тръгнете по пътя на семейството и приятелите, не забравяйте да съставите договор с условия, с които и двамата сте съгласни. Това ще предпази и двама ви от недоразумения и ще ви предпази от проблеми със закона. Лихварите и други неоторизирани кредитори могат да начислят много високи лихви и да направят изплащането на заема много трудно.

Проверете дали отговаряте на условията за заем за консолидиране

Ако имате няколко нисколихвени заема, може да искате да проверите дали отговаряте на условията за един заем с по-нисък лихвен процент. Можете да направите това, като разговаряте с представител на някоя от компаниите, в които имате заеми. Те може да са готови да консолидират заемите ви в един нисколихвен заем с по-кратък срок на изплащане. Това ще ви помогне да намалите общата сума, която трябва да върнете, и ще ви улесни да спазвате вноските си.

Кандидатствайте за краткосрочен заем

Ако имате спешен разход, например медицинска сметка, която не можете да си позволите да изплатите наведнъж, може да поискате да разгледате краткосрочен заем. Можете да кандидатствате онлайн и да получите незабавно решение. Тези видове заеми обикновено са с по-високи лихвени проценти, но имат много по-кратки срокове за погасяване. Обикновено ще разполагате с два или три месеца, за да върнете цялата сума, което ще ви улесни значително при покриването на разходите.

Когато не разполагате с пари в брой, може да ви се струва, че не ви остават никакви възможности. Има обаче много начини да получите нисколихвен заем. Трикът е да знаете къде да търсите и за какво можете да кандидатствате първо, къде да намерите заем, който няма да наруши бюджета ви или да отнеме години за изплащане.

Добави коментар