Изобретиха спрей за напиване

0

Филип Старк

Ако имате забързано ежедневие, малко пари и огромното желание да се напиете по този повод, то следващите редове може би ще ви се видят интересни. Американците Филип Старк и проф. Дейвид Едуард са създали “спрей за напиване”, с които човек може да се отреже като прасе – при това за няколко секунди.

Хубавото в случая е, че ефектът на опиянението също трае сравнително кратко време – по-малко от минута. (Ако целите дълготрайно напиване, при което да звъннете на всичките си приятели, без да помните нищо, то може би това е по-скоро лошо.)

Но ако приемем по презумция първия вариант, то спокойно може да се каже, че и вредата от този тип пиене е и по-малка.

Спреят разпръсква миниатюрна доза алкохол в устата – само около 0, 075 мл. Благодарение на аерозолния ефект обаче, действието му е моментално. За да “изпиете” една чаша от 100 мл от въпросният спрей ще се наложи да изконсумирате хиляда бройки.

Спреят носи странното име “Уха-квантови усещания”… но да се надяваме, че след консултация със специалист по връзки с обществеността, ще се стигне и до по-добър вариант за наименованието му.

“Въпросът е как да изпитваме удоволствие без вреда. “Уха-а” е алтернатива, която дава представа за опиянение без свързаната с него вреда” – каза Старк.

 

Добави коментар