Има за задържан за изнасилването пред НБУ

0

Има за задържан за изнасилването пред НБУ

Полицията е задържала предполагаемият извършител на бруталното  изнасилване на студентка пред НБУ, което шокира цялото общество. Това обяви днес на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветен Цветанов.

Задържаният е сирийски гражданин, влязъл незаконно в страната през 2011 година. На 1ви май е бил задържан от граничната полиция в Елхово и в последствие предаден на Държавната агенция за бежанците. Задържаният е подал молба за бежански статут, но по всяка вероятност е щял да получи отказ, допълниха представители на агенцията.

Сириецът е заподозрян за извършването на поне още 2 или 3 престъпления, всичките отново в района на НБУ. Става дума за грабежи на жени около входове на университета. Последните сигнали за тях са подадени на 15ти януари.

Вече са взети ДНК-проби, които ще покажат дали той е истинският извършиел на изнасилването. Ако вината му бъде доказана, той ще изтърпи присъдата си в български затвор, макар и да няма българско гражданство.

Припомням, че на 3ти януари тази година студентка от Нов Български Университет беше изнасилена на метри от сградата на учебното заведение. Когато информацията за този случай излезе на яве – около седмица по-късно – студенти от НБУ спонтанно организираха протести в подкрепа на изнасиленото момиче.  Младите хора поискаха по-голяма сигурност и осветление в района на университета.

 

Моля, гласувайте!

Добави коментар