Игнатов: България е лидер в образованието

1

Като абсолютен лидер в образованието в региона определи България министър Сергей Игнатов. По думите му особено внимание заслужават дипломите на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, които са най-добре защитени.

До това си прозрение просветния министър стигна в сутрешният блок на Нова телевизия.  Според него причината признаването на наши дипломи да бъде замразено в Турция не се е корени във фалшификации в българските вузове, а в желанието на турците да ни изместят от водещата позиция в региона.

Игнатов продължи тезата си с думите, че Турция е във възход по време на криза и това би могло да обясни нейния стремеж да спре изтичането на капитали към българското образование, вместо да остават в турското. Все пак министърът беше категоричен, че нужда от конфронтации няма и казусът трябва да бъде разрешен мъдро, защото двете страни са добри “партньори и комшии”.

“Българското образование е свикнало да бъде охулвано, но да не забравяме, че всички ние сме плод на това образование”, каза той и същевременно призова настоящата криза да не става повод за атаки над образователната ни система като цяло.

Припомням ви, че миналия месец Турция спря признаването на дипломи от България, защото издаването им на турски студенти е придобило размери на организирана престъпност. В страната ни в момента учат около 10 00о от “комшиите” ни, като заплащат многократно по-високи такси от българските студенти.

Именно по тази причина, контролът над техните знания е занижен и техни колеги често споделят, че завършват с отличие студенти, които не знаят дори и няколко думи на български език.

Университетските ръководства обаче се противопоставят на това твърдение и само преди няколко дни от Съвета на ректорите излязоха с позиция, практически идентична на тази на професор Игнатов.

1 коментар

  1. radnaskela на

    Ми да – аз съм плод на това образование. По-скоро отпадък на това образование. И като си погледна задника и туй, с което пълня все още гащите си, стигам до извода, че Игнатов трябва да направи нещо и за мен. Не знам има ли ИССИМН (Извънредна Специализация по Спешно Ибрикчийство на Младши в Нужда), но е време да ни се притече на веща помощ. Защото не мога да изкарам един лев със законен труд, а трябва да се продавам като небезизвестната Лили Хендел…Игнатов, бъди реалист, аз съм.

Добави коментар