И пак студент с опасност за живота…

0

И пак студент с опасност за живота...

Поредният случай на ненужно насилие в града, който никога не спи – иначе казано Студентски град. Млад мъж  на 24 години е пострадал тази нощ при сбиване на 2 компании в популярно заведение в квартала, по информации от Българското национално радио.

Младежът е приет към 5 часа през нощта в неврохирургията в Пирогов със тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. По-всяка вероятност днес ще му бъде извършена сложна животоспасяваща операция, като засега никой не се наема да дава прогнози за състоянието му.

Това е поредният случай на подобен инцидент тази година в Студентски град. През февруари 19 годишен младеж загина след като нападна съквартиранта си в нетрезво състояние, а през май двама мъже и една жена също се оказаха в болница след сбиване пред заведение.

Продължаващите изблици на насилие тревожат и родителски организации, които се обявиха за поетапно закриване на десетките чалготеки в квартала, повечето от който се намират в помещения на държавни университети.

Макар да е безспорен фактът, че подобни инциденти се случват навсякъде и не бива да се сочат с пръст младите хора, то вече не можем да отречем, че честотата им в Студенски град е притеснителна, коментираха тази сутрин студенти в социалните мрежи.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар