Голямото изтрезняване

0

Голямото изтрезняване

Скъпи колеги и колежки, изключително се радвам да споделя с вас една блага вест. Оказва се, че за пръв път от доста години насам след празненствата по повод студентския празник – осми декември, няма осъмнали в изтрезвител младежи.

Все още няма информация от всички области в страната, но този факт  е потвърден поне за София.  Съобщавам ви тази новина с нескрита гордост на човек, който също не се събуди в подобно медицинско заведение.  Но все пак бих посъветвал всички да не избързват с изводите около тази иначе толкова добра вест.

Не се съмнявам, че скоро икономически анализатори ще започнат да обясняват това явление с световната икономическа криза и с намалената покупателна способност на всички българи и в частност  – на родните ни студенти.

После може пък някоя агенция за защита на нещо-си да заяви гордо, че липсата на студенти по софийските изтрезвители може да бъде обяснена само с действията й срещу некачествения алкохол. И да добави, че  по този повод заслужава ново раздуване на щата си и повишение на заплати.

После пък  църквата най-вероятно ще обяви, че благодарение на просветителската си дейност през последната година е  променила морала на българските студенти и те вече не се захласват по чалготеки с много алкохол, а смирено са почели деня на Свети Климент.

И нека не забравяме политиците! Правителството със сигурност ще обяви, че всичко това се дължи на затегнатите правила по нощтните заведения. Опозицията пък ще  свика пресконференция, на която да обвини Симеон Дянков, че е “орязал” алкохола на народа.

Бедните студенти… нищо случващо се в страната няма общо с тях. Било то и студентският празник…

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар