Георги Първанов – президент… на Студентски град

1

Както ви съобщихме още преди един месец, след изтичането на президентския му мандат Георги Първанов планира да се мести не къде да е, а в Студентски град. Ето, че този заветен миг най-накрая дойде.  Така мисля, че е напълно в реда на нещата да променим прозвището на бившия президент от “социалния президент” на студентския президент.

Има редица сходства между преместването на бившия вече президент и преместването на новодошлите в града, който никога не спи, студенти. Нека да ви обясня как точно са се стекли обстоятелставата така, че Първанов е стигнал до студентското битие. 

Като начало – подобно на студентите – на президента е бил предложен списък с 9 държавни апартамента, от които да си “вземе” един напълно безплатно. От тях Първанов е можел да избере, който и да е, но бидейки близък до народа, решил да спре на най-народния квартал – мястото където се събират хора от всички краища на страната – Студентски град.

Както и останалите обитатели горкият президент ще трябва да живее на доста тясно. Общата площ на новото жилище е едва 150 квадратни метра.  За справка – авторът на тази статия се шири на 9.

Сходствата между студентския и президентския живот не свършват дотук. И Първанов, подобно на доста новодошли първоначално ще е зависим от издръжка. За студентите това често са родителите, но бившия президент ще го издържаме всички ние с данъците си.   Скромните 30 000 лева, които ще получава вероятно ще му стигнат за начало.

Към тях следва да добавим и задължителният козметичен ремонт на новото жилище – още 20 000 лева безвъзмездна помощ от държавата. С други думи – стандартните неща, които сме получили всички ние.

Обективността изисква да кажа, че поне на теория Първанов трябва да поддържа и офис със приемна във новото си местообитание и че всички тези пари му се полагат по закон.  Доколко това е добър закон – оставям на вас да прецените.

 

1 коментар

Добави коментар