Георги Първанов се мести в Студентски град

1

Георги Първанов се мести в Студентски град

Нов високопоставен съкварталец ще си имат живущите в Студентски град от догодина. Това е не друг, а самият президент Георги Първанов. Това – уверявам ви – не е никаква шега, а напълно сериозна информация.

Може би не всички българи знаят, че настоящият ни президент – Георги Първанов – трябва скоро да си търси ново жилище. Причината е, че като държавен глава, той ползва правителствената резиденция Бояна, но вече приключва и с последния си мандат (разгеле) и Плевнелиев чука на вратата.

И по тази причина се завихри нов обществен дебат – кое населено място в Майка България да приюти господин Първанов. Естествено президентът вече е столичанин и някак си няма да му отива да се върне в родния Сирищник – колкото и положително отношение да имам към дълбоката провинция откъде произхожда и моя милост.

Та изборът на град е очевиден – София, но се обзалагам, че изборът на квартал ви е шокирал, колкото и мен. Нека поразсъждаваме над това странно решение. Президентът може би иска да е по-близо до народа и затова се е спрял на най-народния квартал.

Или пък готвейки се за лидер на БСП го гризе съвестта, че няма толкова добра дипломна работа като тази на Станишев (припомням ви – неговата е на тема “Униформите в СССР”) и по тази причина да е решил да направи нов опит в студентстването. Не знам… само времето ще покаже.

В интерес на истината, трябва да кажем, че новият му имот е предвиден и за офис и за него плаща правителството – така е по закон. Но може би тук прозира мнението на кабинета, че Студентски град е доста пропаднало място в София и така се опитват да прецакат политическия си опонент.

Каквато и да е причината – фактите са факти.  Първанов идва и не се стряскайте ако догодина го видите да се реди за кебапчета в зелев лист в най-близкия ви стол.

 

1 коментар

Добави коментар