“Форсиране на избора”- за Стария Пловдив с любов

0

Старият Пловдив носи своята атмосфера, своето специфично безвремие, симпатично дори за мен, която обича бързия ход на времето. Тук първата възможна асоциация е изкуство- тази дума шепнат и павираните тесни улички, и възрожденските къщи. Балабановата къща,къщата Хиндлиян, къщата на управление Старинен Пловдив и къщата за мексиканско изкуство ще приютят през месец септември изложбите на десет млади художници.

Както Млада София вече писа, става дума за проекта Есенни изложби, организиран за пореден път и тази година. Събитието има една почти половинвековна история- за първи път се провежда в края на 60те години на миналия век като опит да се излезе от извън наложения модел за функциониране на изобразителното изкуство. След 2000 година проектите, представяни в рамките на Есенни изложби, целят да трансформират идеята за класическо и съвременно и се превръщат не просто в поредната съвместна изложба на млади таланти, а в сбор от няколко самостоятелни експозиции.

Тази година проектът е със заглавие “Форсиране на избора” и за част от младите автори, които ще представят творбите си, това е първа самостоятелна изложба. Става дума за таланти на възраст от 25 до 40 години, които ще ви представя в серия от интервюта. Първото от тях вече се намира на страниците на Млада София. Освен прекрасната атмосфера, в която ще изложат своите картини, младите автори получават и една възможност за пълноценна комуникация- помежду си и с гостите на събитието, която ще допринесе за формирането на благоприятна среда за бъдещото им развитие.

Стария Пловдив  по време на златната есен, една прекрасна възможност за разходка и едно различно откъсване от реалността. Между 1 и 30 септември в Балабановата къща- Есенни изложби ви очакват.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”

Организатор: Община Пловдив

Добави коментар